Szellemjárás

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A leghíresebb szellemhajó

Az RMS Queen Maryt már fénykorában is szellemhajónak hívták, hiszen az 1936-ban vízre bocsátott hajó a második világháborúban is szolgált, és hogy megzavarják a ködös vizeken az ellenség hajósait, szürkére festették. Innen eredt a matrózok által használt neve, a Szürke szellem.

1942 októberében azonban szörnyű baleset történt: a Queen Mary összeütközött az HMS Curacao nevű hajóval, amely több mint háromszáz emberrel a fedélzetén süllyedt a hullámsírba. Csupán huszonhatan menekültek meg. Azt mondják, a szerencsétlenségben meghaltak jajveszékelését a mai napig lehet hallani a Queen Mary fedélzetén. Ám nemcsak ők hallatnak magukról az árnyékvilágból.

Egy tizennyolc éves fiú szelleme a 13-as szoba ajtajánál szokott feltűnni, majd eltűnni. Azt mondják, ő gépészként dolgozott a hajón, és egy üzemi balesetben lelte halálát. Egy csinosan felöltözött hölgyet az első osztály szalonjában szokták látni. A bálteremnél zongora hangjait hallani, ám akik ott vannak, megkövülve látják, hogy a zongora billentyűinek fedele zárva van.

Az egyik legforgalmasabb hely a kísértetek számára az uszoda környéke. Bár évek óta nem volt víz a medencében, rendszeresen vizes lábnyomokat fedeznek fel itt.

Egy nő szellemét is többen látták, ő a ’30-as évek úszódresszében sétál a medence körül évtizedek óta.

A 401-es járat kísértete

1972 decemberében egy péntek este, az Eastern Airlines 401-es gépe Miami felé tartott, amikor Bob Loft kapitány és Don Repo másodtiszt hibát észlelt a futóműnél. Nem sokkal később a gép Floridában lezuhant. 101-en haltak meg, köztük a két pilóta is. A légitársaság – nem túl jó anyagi helyzetére való tekintettel – a még használható alkatrészeket más gépek javításánál felhasználta, és valószínűleg ez volt az, ami odavonzotta a szerencsétlenül járt személyzet szellemeit.

Repót többször látták a pilótafülkében, egy alkalommal pedig elvegyült az utasok között. Mivel sápadtnak és betegesnek tűnt, a mellette ülő hölgy megkérdezte, tud-e segíteni, és miután nem válaszolt, hívta a stewardesst. Ekkor többek szeme láttára egyszer csak a jelenés eltűnt, mint a kámfor.

Loftot – aki egy esetben csendesen üldögélt az első osztályon – az egyik légikisasszony kérdőre vonta, miért nem szerepel az utaslistán. Miután jelentette az esetet a kapitánynak, az beszélni akart az utassal, és rémülten ismerte fel egykori munkatársát. Loft abban a pillanatban köddé vált.

Megdöbbentő felvételek

Nem kell messzire mennünk, ha kísértetjárta kastélyt keresünk. A szomszédos Ausztriában, Untenbergben található a Moosham-kastély, amit a környékbeliek csak a Boszorkányok kastélyának hívnak. Sötét múltja rányomja a bélyegét az épület jelenére is; gyakorta számolnak be kísértetekről az oda látogatók.

A kastély a 13. században épült, a középkorban pedig itt börtönözték be és kínozták meg azokat a lányokat és asszonyokat, akiket boszorkányság vádjával illettek. Több száz nő lelte itt halálát, akinek a lelke nem nyugodhat. Éjszakánként még mindig hallani sikolyaikat. Ám az őket kínzók sem tudnak békében nyugodni: a jelenlegi tulajdonos, Theresita Wilczek asszony arról számolt be, hogy az egyik szobában, amit Toni szobájának hívnak, egy egykori fogva tartó, a kegyetlen Toni szellemével gyakran találkoznak a jelenleg múzeumként működő épületbe látogatók.

A hátborzongató hely felkeltette a Ghost Hunters International című televíziós műsor csapatának is a kíváncsiságát, így Ausztriába utaztak, és megdöbbentő felvételeket készítettek. Toni szobájánál különös zajokat rögzítettek, az üres folyosón léptek zaja volt hallható, és maguktól kinyíltak ajtók is. A speciálisan érzékeny műszereikkel a kínzások színhelyén két női hangot vettek fel. Egyikük azt mondja: „Eljött az idő!”, míg a másikuk egy férfinevet ismételget: „Horst”. A legfélelmetesebb azonban az, hogy kamerájuk rögzített egy felvételt, amelyen egy férfiszellem üldögél egy székben.

(Meglepetés magazin)

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Gyilkos kutyaemberek

A kutyaemberekről számos történetet olvashattunk már. A találkozások – melyeket a beszámolók említenek – többnyire szerencsés kimenetelűek voltak, emberekben nem esett soha kár. Most olyan elbeszéléseket