Miért tűnik el több száz ember nemzeti parkokból?

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Miért tűnik el több száz ember nemzeti parkokból?

Ezernyi megoldatlan ügy sorakozik a rendőrség asztalán olyan emberekről, akik Nemzeti Parkokból és erdőkből tűntek el az Egyesült Államokban. Egy David Paulides nevű nyugdíjazott rendőr és magánnyomozó négy könyvet is publikált a témával kapcsolatban. 

Minden évben több száz ember tűnik el a Nemzeti Parkokból. Ugyan rengeteget esetet megoldanak, de sok megoldatlan marad. Vannak ügyek, amelyben idegenek rabolnak gyermekeket, esetleg elidegenedett szülők is el szokták vinni saját gyerekeiket, de vannak olyan esetek is, amelyek még ennél is félelmetesebbek. 
A legegyszerűbb a távoli Nemzeti Parkokban és erdőkben eltűnni örökre úgy, hogy senki se találjon ránk. Vannak olyan esetek is, amelyekben az emberek egyszerűen letérnek a túraösvényről és sohasem találnak vissza. Európában az ilyen ügyek sokkal kisebb valószínűségben fordulnak elő, hiszen a lakott területek viszonylagosan közel helyezkednek el egymáshoz. 


A nyugalmazott rendőr 52 ember esetét vette górcső alá, amelyek viszonylag hasonlatosak egymáshoz. A legtöbb esetet a Sziklás hegységben, Colorado, Michigan, Georgia és Arkansas államban dokumentált, de voltak eltűnések Kanadában és Európában is. A legérdekesebb, hogy sok esetben profi túrázók tűnnek el, akiknél még vadászfegyverek, sőt kinti felszerelések is vannak. 
A megtalált holttesteknek sokszor hiányzik a zoknija és a cipője, akkor is, hogyha hideg évszakban tűnnek el. A legtöbb áldozat férfi. De mi is okozhatja az eltűnéseket? Paulides könyveiben felsorolt néhány lehetséges okot. Szerinte nem sorozatgyilkosokról van szó és nagyon minimális eset magyarázható meg öngyilkossággal vagy véletlen fulladással. Sokan úgy gondolják, hogy akár Nagyláb is elrabolhatja ezeket az embereket, esetleg kint élő vademberek vagy földönkívüli lények.
Az ügyek azonban nem megoldottak. Rengetegen próbálják felfejteni a hátterét ezeknek a felkavaró eltűnéseknek, de eddig nem találtak megfelelő magyarázatot.

forrás: GhostTheory
(Szaszkó Gabriella ,Bizzarium)

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Gyilkos kutyaemberek

A kutyaemberekről számos történetet olvashattunk már. A találkozások – melyeket a beszámolók említenek – többnyire szerencsés kimenetelűek voltak, emberekben nem esett soha kár. Most olyan elbeszéléseket