10 mozis városi legenda, és ami mögötte van I.

Szerkesztette:Agent

Mozis városi legendák a filmek kedvelőinek!

 

1. Ózos öngyilkosság
A legenda: Már korábban is beszámoltunk róla, hogy az eredeti Óz, a csodák csodája részben van egy jelenet, ahol a háttérben egy embert láthatunk, aki mintha felakasztaná magát. A városi legenda szerint ez történt.
A valóság: A háttérben egy hatalmas madár van, amelyet az állatkertből kölcsönöztek a forgatásra. A legenda 1989-ben kezdődött, amikor a film videokazettán is megjelent. Mára bizonyított, hogy a legenda hamis.

2. Három férfi és egy szellem
A legenda: A Három férfi és egy bébi 1990-ben jelent meg kazettán. Akkor ütötte fel a fejét az a legenda, hogy egy kisfiú szelleme áll a függöny mögött, amikor Jack Holden és anyja elsétálnak az ablak előtt kezükben a kislánnyal. Úgy gondolták, hogy egy fiú szellemével állunk szemben, aki öngyilkosságot követett el a házban, amelyben a filmet forgatták.
A valóság: az alak a függöny mögött egy papírból kivágott életnagyságú baba, amely kalapot visel. Ez szerepelt volna a történetben, de végül kivágták a filmből.

3. Vissza a jövőbe
A legenda: 1989-ben mutatták be a Vissza a jövőbe második részét. Gyerekek és tinédzserek ácsingóztak a Matel által gyártott levegőben száguldó deszkák után. Állítólag Michael J. Fox maga nyilatkozta, hogy a deszkák valóságosak, de azért nem kaphatóak, mert túl veszélyesek lennének.
Az igazság: Természetesen a lebegő deszkát speciális effektekkel valósították meg.

4. A pajkos Szimba
A legenda: Amikor 1995-ben megjelent az Oroszlánkirály kazettán, akkor sokan úgy látták, hogy a SEX szó száll fel a porból, amikor Szimba lehanyatlik a kőszirtre. Rengeteg konzervatív aktivista felháborodott, tiltakoztak, hogy rejtett üzenetekkel próbálják szexuális tevékenységekre rávenni a gyerekeket.
Az igazság: a valóság az, hogy a SFX látható a porban, amelyet az animátorok rejtettek oda.


5. A Poltergeist szellemrendezője
A legenda: Tobe Hooper rendezte a híres 1982-es horrorfilmet, a Poltergeistet, amelynek producere Steven Spielberg volt, aki a rendezői munkálatokban is részt vett. Ez viszont nem lehetséges, hiszen ekkor Spielberg szerződésben állt az Universal Studio-val, amely az E.T. rendezésével bízta meg. Azonban sokan állítják, hogy Spielberg igenis részt vett a Poltergeist munkálataiban. Rengetegen vitáztak rajta, hogy ki a Poltergeist igazi rendezője.
Az igazság: Hooper a rendező, Spielberg csak a producer és a kreatív erő volt a forgatások során.

 

forrás: MentalFloss
(Szaszkó Gabriella)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »