Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rengeteg betegség jelenhet meg a fecskepusztulások miatt!

Gyermekkorunk szeretett madara a fecske most a kihalás szélére kerülhet. Ki ne ismerné a füstifecskét, a molnárfecskét, vagy akár a parti fecskét Magyarországon. Bizonyára más sokunk észrevette a számuk jelentősen megcsappant. Akiket anno láttunk az égen, de akár pár centire a föld felett is repülni mára már csak emlék.

Ki ne emlékezne a nyár végén , a villany drótokon gyülekezni, költözni készülő madarakra. Sajnos ezek is már csak emlékek. Nem véletlenül, hogy egyre több ember figyel fel a fecskék eltűnésére.

A létszámuk megcsappanására jelenleg még nem találtak pontos magyarázatot. Van aki a klímaváltozást okolja, van aki a vadászatukat és van olyan is aki egyéb tényezőket hoz  érvül.

Ami biztos, tudósok szerint a fecske ha így folytatódik eltűnik Magyarország területéről.Nem csak a sok szép emléket hozó madár látványának hiánya lehet majd fájó számunkra, hisz nézzünk néhány olyan tényezőt, amit saját bőrünkön is megtapasztalhatunk! :

A fecskék eltűnése már most is érezhető, ám mi lesz ha teljesen eltűnnek.:

Olyan számos rovar faj jelenhet meg kis hazánkban is , amik itt nem voltak jellemzőek. Tudjuk, hogy a rovarok sok emberre veszélyes betegséget hordoznak, amiből most még több lehet.  Különböző szúnyog fajok jelenhetnek meg, amit rengeteg bosszúságot hozhatnak életünkre.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A szúnyogok nyaranta már most észrevehetőbben többen vannak m int szoktak. Megfigyelhető továbbá, hogy olyan külalakú szúnyogokat is láthatunk, amik szinte felismerhetetlenek még számunkra.  Persze lehet mondani, hogy ó a szúnyogok ellen már védekezünk különböző módszerekkel, de vajon ez lenne a megoldás?

A Magyar Madárvédelmi Egyesület, most egy kampányt indított melyben bemutatja, hogyan lehet mű fecskefészket készíteni. Buzdítva ezzel az embert, hogy ne csak üljön és karba tett kézzel nézze mi is történik maga körül.

Hihetetlen de szakértők szerint több mint 2000 Tonna betegséget terjesztő rovar maradhat életben ennek következtében ( írja az Index.hu)