Koronavírus – Dr. Vida Zsuzsanna – (,,ahogy én látom 35 éves diplomával, háziorvosként”)

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Koronavírus – Dr. Vida Zsuzsanna – (,,ahogy én látom 35 éves diplomával, háziorvosként”)

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Koronavírus – Dr. Vida Zsuzsanna - (,,ahogy én látom 35 éves diplomával, háziorvosként”)

2020 Januárjában, mint szinte mindenki tudja felütötte fejét a ,,koronavírus” elnevezésű betegség. Jelenleg szó szerint egy világ retteg. Nem térünk ki rá, hogy mi is ez pontosan, úgy is tudja mindenki. Aki esetleg mégsem, annak most nem szól ez a cikk!

A rejtely.com-nak külön engedéllyel kihelyezhetett és oldalunknak adott írása figyelemre méltó és nagyon ajánlott mindenkinek!

Dr. Vida Zsuzsanna

Tények:

A vírus Kínából indult el, elméletileg még csak 4 hete, de valószínűbb, hogy már inkább 8 hete. Ennek azért van jelentősége, mert amíg a kínai kormány titkolózott, becslések szerint 5 millió potenciális terjesztő spriccelt ki a tartományból

Jelenleg már Európa több országában is regisztráltak fertőzött betegeket, s míg Kínában már sok a halálos végkimenetel, Európában még nem jelentettek ilyet. (Véleményem szerint azonban ez csak idő kérdése.)

Az összeesküvés elméletekről most nem beszélnék, mindenki higgye, amit hinni képes.

Mit kell tudni a koronavírusról.

Bizonyos szempontból hasonlít az influenza vírushoz, tehát nincs célzott kezelési lehetőség, bár a halálos kimenetelt egyelőre (!) inkább a legyengült immunitású, idősebb, krónikus betegeknél tapasztalják. Sajnos ma már bizonyos, hogy emberről emberre cseppfertőzéssel terjed, a korábbi állítással szemben, miszerint valami élelmiszer fogyasztásával lehetett megfertőződni. Felsőlégúti hurutos tüneteket produkál, a lappangási ideje 1, maximum 2 hét. A fertőzöttek így még tünetmentes fázisban is fertőznek. Láz, köhögés, légzési nehézségek, tüdőgyulladás.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Mi tehetünk, ha védekezni akarunk.

Először is ne dőljünk be a mindenféle haszonleső gyógyszergyárak reklámkampányának, ne szedjünk marékszám „immunitásnövelő” sz@rokat, mert nem növeljük az ellenállásunkat, hanem inkább csökkentjük.

Kerüljük a tömegeket, ne most induljunk „shoppingolni”. Kerüljük a kínai éttermeket, részben a tisztázatlan élelmiszer eredet miatt, részben azért, mert a kínai ünnepek miatt nagyon sokan hazautaztak, és még a határok lezárása előtt vissza is jöttek (Lásd a bajor beteg esete).

Akár az Amazonon is lehet vásárolni arcmaszkot, de nem az egyszerű sima maszkra lenne szükségünk, hanem a speciális vírus szűrővel rendelkező maszkot keressük. Nem olcsó, de mi pl. a rendelőben 2-4 euróért rendeltük darabját, igaz, 5 óránként cserélendő. Ezeket akkor talán érdemes használni, ha mégis muszáj olyan helyre mennünk, ahol kitehetjük magunkat a fertőzésnek. 

Egyebekben a Robert Koch Institut javaslata a HYGIENE!!!

„Am besten schützt man sich laut RKI durch gute Händehygiene, Husten- und Nies-Etikette sowie Abstand zu Erkrankten. Bedeutet: Häufig und gründlich Hände waschen, beim Niesen und Husten die Armbeuge vor den Mund halten und wenn möglich den körperlichen Kontakt mit Erkrankten vermeiden. Diese Maßnahmen sind in Anbetracht der Grippewelle aber überall und jederzeit angeraten”, schreibt das Institut.

Pánikolni nem kell, de 5x jobban odafigyelni igen. Nem a világvége jön, de egy súlyos világjárvány igen. Ezt már a WHO is bejelentette, tehát nincs okunk kételkedni és félvállról venni a dolgot. Ugyanakkor voltaképp csak úgy kell élnünk, ahogy mindig is kellene. Odafigyelve, tisztán, és óvatosan…

A facebook oldalamon folyamatosan kiteszem a megbízható forrásból származó (!) híreket a járvánnyal kapcsolatban, ott lehet tájékozódni

Vigyázzatok magatokra, de ne pánikoljatok…!”

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Öt ijesztő egyetemi legenda.

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa