A Zodiákus-gyilkos levelei

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A Zodiákus-gyilkos levelei

A Zodiákus-gyilkos néven emlegetett amerikai bűnöző úgy viselkedett, mintha csak egy Batman-képregényből vagy egy hollywoodi thrillerből lépett volna elő. A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején tevékenykedő sorozatgyilkos levelezést folytatott a róla cikkező újságokkal.

A lapoknak olyan rejtjelekkel írt szövegeket is küldött, amelyeknek nagy részét a mai napig nem fejtették meg. A Zodiákust sohasem fogták el, 2004-ben pedig inaktív státuszba tették az ügyet az amerikai hatóságok.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A Zodiákus-gyilkos három megfejtetlen levele különböző hosszúságú. Az egyik üzenet 304 karaktert tesz ki, erre több megfejtés is ismert. A legrövidebb szövege azonban csupán 13 karakter hosszú, és a szövegkörnyezet alapján arra lehet következtetni, hogy ebben a nevét árulja el a gyilkos.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A rejtjel érdekessége abban rejlik, hogy a megfejthetetlen üzenetekkel, egyedi aláírással az ismeretlen tettes évtizedekre inspirációt nyújtott a krimiíróknak.

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Öt ijesztő egyetemi legenda.

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa