Álom a jövőről? (Maja)

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Álom a jövőről? (Maja)

A világunk tele van hátborzongató és megmagyarázhatatlan jelenségekkel, melyekről gyakran tudomást sem veszünk. Nap, mint nap szembesülünk velük, de tudomást sem veszünk róluk. Ha csak egy ilyen jelenséget kellene megnevezni, valószínűleg mindenki a saját álmaira gondolna. Ezek irányítják életünket és gyakran a jövőbe is bepillantást adnak anélkül, hogy ezt észrevennénk.

Ez esett meg egy fiatal lengyel lánnyal, aki tizennyolcadik születésnapja után különös álmokkal találkozott. A lányt Majanak hívták és Konin városában élt családjával. Eleinte a különös álmairól csak barátjának Sebastiannak számolt be. A barátja nem vette ezeket az álmokat túl komolyan és nyugalomra intette Majat. Mondván ezek csak álmok, de a látomások egyre borzalmasabbá váltak.

A lány eleinte csak a gimnáziummal kapcsolatos dolgokat látta előre. Osztályzatokat, konfliktusokat, vagy esetleg szerelmi vallomásokat. Az idő múlásával azonban a szeretteiről kezdett el álmodni egyre szörnyűbb és szörnyűbb dolgokat. Megálmodta unokatestvére nem várt várandósságát és egy rákban szenvedő rokona halálát.

 Ez egyre inkább nyugtalanította és felkavarta a lányt. Nem aludt, mert tudta, hogy mihelyt álomra hajtja a fejét, valamilyen szörnyűség tárul elé. Ezekről az álmokról már barátjának sem számolt be. Nem gondolta ekkor még Maja, hogy az álmai nem csak közeli hozzátartozóiról szolnak, hanem róla is.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A lány és néhány barátja megbeszélték, hogy az érettségi megünnepléseként sátorozni indulnak a közeli folyó partjára. Maja nyugodt volt és kiegyensúlyozott, mert egy ideje nem gyötörték szörnyű álmok.

 A sátorozás előtti este azonban megszakadt ez a nyugalom. A lány a sátorozásról álmodott és ezt az álmát már a szüleivel is megosztotta. A szülők megnyugtatták Maját, hisz ezek csak álmok. A fiatalok elindultak sátorozni, de nem is tudták milyen borzalmak várnak rájuk.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A nyaralás és ünneplés hátborzongató véget ért, melynek emlékei Majat teljesen összetörték. Azóta sem volt képes a történtekről beszélni, azonban a szülei beszámoltak a lányuk sátorozás előtti álmáról:

Anya! Minden tiszta vér volt én láttam! Filip csak rohant, de a lábából folyt a vér. Láttam a csontját, kiállt a lábából, de annyira félt, hogy csak futott tovább. Natalia a vízbe ugrott és egyszer csak elmerült. Nem tudtam segíteni, sötét volt. Nem láttam többet őt. Az, akit láttam nem Sebastian volt, ő valaki teljesen más volt, meg akart ölni.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

(Illusztráció)

A szülők bejelentése után a helyszínelők Majat egy bokor aljában találták meg teljesen megrémülve, szakadt ruhákban. Barátját, Filipet néhány száz méterrel arrább, holtan a sérülései miatt. A folyó pedig egy fiatal lány holtestét sodorta partra. Sebastian azonban eltűnt és az óta sem találják.

Talán örök rejtély marad, hogy mi történt a sátorozás estéjén, de az biztos, hogy Maja álmai újabb 2 életet követeltek.

Lehetséges volna, hogy megálmodjuk a jövőnket? Talán érdemes lenne nagyobb figyelmet szentelni az álmainknak.

<1995>

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Gyilkos kutyaemberek

A kutyaemberekről számos történetet olvashattunk már. A találkozások – melyeket a beszámolók említenek – többnyire szerencsés kimenetelűek voltak, emberekben nem esett soha kár. Most olyan elbeszéléseket