SS Ourang Medan teherhajó

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

SS Ourang Medan teherhajóv

1947 júniusában, más források szerint 1948 februárjában, Malacca közelében a City of Baltimore és a Silver Star nevű hajók vették a holland SS Ourang Medan vészhívását. Az üzenet a teherhajó rádiósától érkezett:

A kapitány és a személyzet is halott…” Majd egy sor érthetetlen Morse-jel után a segélykérő üzenet így zárult: “Meghalok…”. A bajba került hajóhoz a Silver Star volt a legközelebb, és a gőzhajó keresésére indult.

Az Ourang Medan fedélzetére lépő matrózoknak rémisztő látvány tárult a szemük elé: mindenhol halottak hevertek, testük már oszlásnak indult. Amikor el akarták vontatni a szellemhajót, a motortérben hirtelen tűz ütött ki, az Ourang Medan pedig gyorsan elsüllyedt. A rejtélyes hajó története tele van titokkal.

A baleset idején ugyanis Hollandiában nem volt ezen a néven hajó regisztrálva, így nem kizárt, hogy egy csempészhajó volt. Elképzelések szerint a gőzhajó ciánkálit és nitroglicerint szállított, ez végzett a legénységgel és ez okozta a robbanást.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

SS Ourang Medan

(life.hu)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Öt ijesztő egyetemi legenda.

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa