Zombiszarvasok 2

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Zombiszarvasok 2

A frissebb értesülések szerint a vírus további mutációja több szarvasfajt is megfertőzött.

-Az Amerikai járvány-ellenőrzési és Megelőzési Központ szerint legalább 24 államban egy halálos betegség jelentkezett, amely a szarvas, a jávorszarvas és a jávorszarvas agyát és gerincvelőjét támadja meg.

A krónikus leépüléses betegség (CWD) – gyakran zombi szarvas betegségnek nevezik – ugyanabban a vírustörzsbe tartozik, mint a kerge marha kór.

A CWD tünetei az állatokban: koordináció hiánya, túlzott szomjúság , agresszió, az emberektől való félelem teljes hiánya és drasztikus fogyás. A fertőzött állatok felhagynak a táplálék keresésével és ürüléket fogyasztanak.

A betegséget közvetlenül az állat-állat közötti érintkezés és közvetetten szennyezett víz és élelmiszer közvetíti.

A vírus akár hónapokig lappanghat az áldozatban.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A CWD-fertőzést eddíg nem mutatták ki emberben

A kísérleti vizsgálatok azonban kimutatták hogy átterjedhet emberre is aminek beláthatatlan következményei lehetnek.Megkérik a vadászokat a fertőzött területen mellőzzék az elejtett vad húsának elfogyasztását illetve mindenképp teszteltesék le az állatot, hogy fertőzött e.

2019 januárjától megjelent az alábbi területeken. :Arkansas, Colorado, Illinois, Iowa, Kansas, Maryland, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, New York, Észak-Dakota, Pennsylvania, Dél-Dakota, Tennessee. , Texas, Utah, Virginia, West Virginia, Wisconsin és Wyoming.

A CDC szerint a betegség teljes előfordulása országszerte szabadon álló szarvasokban és rágcsálókban viszonylag alacsony, de hozzáteszi, hogy a fertőzések aránya a betegség kialakulásának területein meghaladhatja a 10% -ot,  és a fertőzések aránya több mint 25%. néhány területen.

A fertőzöttek aránya egyes fogságban élő szarvasok között jóval magasabb lehet, 79% -kal számolt be a járványügy (CDC.)

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Úgy tűnik, a CWD nem terjed át a szarvasmarhákra vagy más háziállatokra. A CWD-t két kanadai tartományban, Norvégiában és Finnországban pedig rénszarvasban és jávorszarvasban mutatták ki és Dél-Koreában is számos esetről számoltak be.

A betegséget először a 60-as évek végén találták meg a fogságban élő szarvasokban, és 1981-ben vadon élő szarvasokban.

(Forrás:2019 Grey Television Group, Inc. )

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

A morbachi szörnyeteg

Az európai vérfarkas történetek egy része Németországból származik. E terület sűrű, erdős vidékei mindig jó táptalajt jelentettek a vérfarkasos, boszorkányos és egyéb varázsaltos rémmesékhez. Ki

Érdekességek
Szabó-Károly Annamária

Különleges, misztikus helyek Magyarországon 2.

Ahogy ígértem, az első rész után most itt a második rész is, melyben rejtélyes magyarországi helyeket gyűjtöttem össze. Boszorkánysziget A hely Magyarország egyik legsötétebb eseményének