Zombiszarvasok

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Zombiszarvasok

A Live Sience cikke szerint, a „zombiszarvas kór” nem csak a szarvasokat veszélyezteti, hanem akár az embert is megfertőzheti.

A kór onnan kapta a nevét, hogy a fertőzött állatok hasonló tüneteket produkálnak, mint a horrorfilmekben szereplő élőhalottak: a koordinációs zavar mellett az állat nyáladzik, drasztikusan lefogy, a tekintete is üvegessé válik.  Onnan is lehet sejteni, hogy egy szarvas megkapta a krónikus sorvadásos betegséget, hogy nem menekül el az ember elől, mint ahogy azt normál esetben tenné, hanem sokkal szelídebbé válik.

Akárcsak a kergemarha kór esetében, itt is úgy gondolták a kezdetekben, hogy az emberre nem lehet veszélyes a betegség, ám most komoly aggodalom töltötte el a kutatókat, ugyanis kimutatták, hogy a szarvashússal megetetett 5 makákó közül 3 elkapta a vírust, amire eddig nem volt példa.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Mark Zabel, a Colorado Állami Egyetem tudósa kijelentette, igen komoly esély van arra, hogy mi is potenciális áldozatokká váljunk, ugyanis a vírus rendkívül változékony.

Mint kiderült, laborokban már előállítható az emberre is veszélyes verziója, így csak idő kérdése, hogy a természetben ez mikor következik be.

(Blikk)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Az Alaszka háromszög

Az atlanti-óceáni Bermuda-háromszögről, az ottani megmagyarázhatatlan eltűnésekről már szinte mindenki hallott, de arról valószínűleg kevesen, hogy nem ez az egyetlen Bermuda-háromszög a világon. Alaszkának is

Megmagyarázatlan
Kovács Roland

Félelmetes Halloween-i rejtély 1991-ből!

Mivel a Halloween időszaka jön , így már most megosztunk veletek egy történetet egyenesen Amerikából és egyenesen az internet sötét bugyraiból, amit a ,,Félelmetes Halloween-i