Rohamosan melegszik az Óceán

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rohamosan melegszik az Óceán

Tavaly 2018-ban augusztusban megdőlt az Óceán hőmérsékletének rekordja. Akkor 26,3 Celsius fokos volt. A kutatók és elemzők 1916-ban kezdték feljegyezni a hőmérsékleti rekordokat így az Óceán hőmérsékletét is.

Mikor már azt gondolhattuk, hogy a 2018-as eredmény a csúcs, rá kell döbbenünk arra a tényre, hogy 2019-ben azaz idén a hőmérsékleti magassági rekord ismét megdőlt.

Kaliforniánál 25,9 Celsius fokot mértek.  Ha összehasonlítjuk a tavalyi augusztusi eredménnyel, világossá válik, hogy nem csökken olyan mértékben a hőmérséklete mint ahogy az kellene.

Vajon milyen lesz a jövő év?

Mondani sem kell, hogy a vízi élővilágra egyáltalán nem jó az emelkedő hőmérséklet.

Tavaly és idén például rohamosan megnövekedett a fókák száma a partokon, akik élelem után kutatva vetődtek ki. Itt természetesen még sorolhatnánk a több és több féle példát.

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

A morbachi szörnyeteg

Az európai vérfarkas történetek egy része Németországból származik. E terület sűrű, erdős vidékei mindig jó táptalajt jelentettek a vérfarkasos, boszorkányos és egyéb varázsaltos rémmesékhez. Ki

Érdekességek
Szabó-Károly Annamária

Különleges, misztikus helyek Magyarországon 2.

Ahogy ígértem, az első rész után most itt a második rész is, melyben rejtélyes magyarországi helyeket gyűjtöttem össze. Boszorkánysziget A hely Magyarország egyik legsötétebb eseményének