A Dibbuk doboz ősi, gonosz szelleme

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A Dibbuk doboz ősi, gonosz szelleme

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A Dibbuk doboz ősi, gonosz szelleme

A dibbuk doboz az ősi, zsidó hagyományok szerint egy olyan eszköz, amelyet a démonűzések során használtak. Ebbe a dobozba száműzték azokat a lényeket, amelyeket sikerült kiüldözni a halandókból. Ez a bizonyos doboz az ebayen is szerepelt, és borzalmas háttértörténete miatt méltán birtokolja listánkon az első helyet.

A hátborzongató történet 2001 szeptemberében kezdődött, mikor egy antik gyűjtő részt vett egy portlandi ingatlan árverezésén. Az aukción egy 103 éves zsidó nő holmijait árusították ki. Az idős asszony háborús túlélő volt, aki megmenekülve a nácik rémuralma elől csak két elemet és egy dobozt hozott magával. 

A hölgy unokája azt mondta, a nagyanyja mindig óva intette attól, hogy kinyissa a dobozt, mert állítása szerint abba egy gonosz szellemet, úgynevezett dibbukot zártak. Azt kérte, vele együtt temessék el a dobozt is, ám ez ütközött a zsidó hagyományokkal, ezért az eladásra került a ház aukcióján.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A gyűjtő, úgy gondolta, talán érzelmi okokból nem akarnak megválni a doboztól, ám a családtagok hevesen ajánlgatták az antik tárgyat. Így került a doboz a régi házból egy bolt pincéjébe. Szinte azonnal megmagyarázhatatlan események sorozata vette kezdetét. Az ajtók maguktól bezáródtak, a lámpák kiégtek, ijesztő sikolyokat lehetett hallani a bolt alagsorából. 

Amikor másnap megvizsgálták a bolt dolgozói, mi történt odalent, erős macskavizelet szag terjengett a levegőben, a pince izzói pedig mind kitörtek. A gyűjtő nem hitt a doboz ártó erejében, ezért a ládát az édesanyjának ajándékozta, aki alig hogy megkapta a démoni tárgyat, stroke-ot kapott.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A kórházban egyre csak azt hajtogatta, „utálom az ajándékom”, mindeközben pedig megállíthatatlanul záporoztak a könnyei. A régiségkereskedő megpróbálta elajándékozni a dobozt, ám az mindig visszakerült a családhoz. Egyesek azért adták vissza, mert nem tetszett nekik, mások pedig azért, mert rossz érzésük támadt, ha a dibbuk doboz a közelükben volt. 

A család elkeseredett tagjai ezek után rémálmoktól szenvedtek, mindannyian ugyanazt élték át elalvás után.

Elmondásuk szerint számokat, mozgó árnyékokat kezdtek látni a szemük sarkából. Miután végre belátták, valami megmagyarázhatatlan történik a családdal, a családfő online kezdett megoldást keresni a problémájukra. Keresés közben elaludt a számítógép felett, és arra riadt fel, hogy valaki a nyakába liheg. Mikor felkapta a fejét, egy árnyat látott, aki a folyosóra rontott ki a szobájából. 

Ekkor döntött úgy, hogy a dobozt elárverezi az ebayen. A leírásban részletesen ismertette az antik darab történetét, valamint mindazt a borzalmat, amin keresztülmentek.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

A démoni tárgy végül elkelt, Jason Haxton vásárolta meg, aki könyvet is írt a doboz erejéről, később pedig 2012-ben egy horrorfilm is készült a történtek alapján, ami nem más, mint a Possession, azaz a Démoni doboz.

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Öt ijesztő egyetemi legenda.

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa