Különös jelenségek a debreceni klinikán

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Különös jelenségek a debreceni klinikán

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Különös jelenségek a debreceni klinikán

Az esetek döntő többségében a kórházak jelentik a születéssel az élet kezdetét, a halállal pedig a végét. Egy intézmény, ami tanúja a kezdetnek és a végnek. Nyilvánvaló mindenki számára, hogy a halál bekövetkeztével a léleknek általában egyéni döntése, hogy tovább lép vagy a Földön tölti az idejét. Mivel a kórházak érintett osztályain (pl.: onkológia) gyakoriak a halál esetek, ezért a lelkeknek egyfajta gyűjtőhelyévé válnak ezek az intézmények.

A Debrecenben található nagyerdei klinikán egy épületben működik a szülészet és az onkológia egyik osztálya. Az első két emelet tartozik a szülészethez a harmadik pedig az onkológiához, a pincébe pedig a holttesteket szokták levinni későbbi elszállításra.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Debreceni klinika – jelenségek

Többen mesélték, hogy időszakonként a folyosókon sétálva olyan érzésük van mintha láthatatlan pókháló érne az arcukhoz. Mikor odanyúlnak mégsem éreznek semmit. Vannak, akiket minden ok nélkül kiráz a hideg az épület bizonyos részein, felújított helyiségeiben. Olyan érzésük van mintha lenne ott valami, amit nem tudnak megmagyarázni, hogy pontosan mi.

Ha közelednek az ünnepek, akkor a harmadik emeleti onkológiáról hazaengedik a jobb állapotú betegeket, a többieket pedig leviszik a második szintre, így a harmadik szintre nem kell személyzet, mert nem marad ott senki. Ahogy elérkezik a késő éjjel a harmadik emeleten néha furcsa dolgok történnek, hiába nincs ott senki. Hallani lehet, ahogy a fenti emeletről ágyak, székek elmozdulására emlékeztető hangok szűrődnek le.

A személyzet hiába ellenőrizte a kórtermeket, mind üres volt. Magzati szívhang hallgatására használják a szülészeten az NST vizsgálatot. Előfordul bizonyos időközönként, hogy a gépre nincs rákötve senki és akkor is húzza a görbét a gép (ami mindig bekapcsolt állapotban van). Mintha valakit még is érzékelne. Ezt sokan sokféleképpen magyarázták: a gép meghibásodásával, a zselé rajta maradt az érzékelőkön és zavarja a gépet stb.

Éjszaka a másodikon ügyeletben lévők néha hallanak szólongatásokat az üres harmadik szintről. A hangok a nővért szólongatják, de a forrásukat senki nem tudta megtalálni. Mintha még mindig lennének betegek az üres kórtermekben.

A debreceni klinika legendájához tartozik egy bagoly megjelenése, amely éjszakánként ül az egyik faágon. Úgy tartják, hogy ha éjszaka a bagoly megjelenik, akkor valaki meghal aznap éjjel.

Néha állatokhoz kötik a halál közeledtét.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Debreceni klinika – jelenségek

Néhány épülettel arrébb a gyermek hematológián számolt be egy szülő arról, hogy éjszaka a nővérpultban a lengőajtó többször is magától kilengett.

Észak-Magyarországról is jelentettek érdekes eseteket. Miskolcon a gyermek transzplant osztályon be van kamerázva néhány szoba. Az ott dolgozók közül néhányan arról beszéltek, hogy a monitorokon látták, hogy egy gyerek van az üresen lévő szobában. Mire odasietett a nővér – azt gondolván, hogy egy kisgyerek járkál – addigra nem talált bent senkit. Más alkalommal pedig az üres folyosón hallottak egy gyermek hangot, amint azt mondja: anya.

Ezek az esetek megerősíteni látszanak azokat a beszámolókat, miszerint a halál nem mindig tudatosul az elhunytakban és ezért a lelkük itt marad a Földön, mintha tovább élnék az életüket. Néhányan közülük nem akarják elfogadni/tudomásul venni a halált, és sokszor az értük érkező elhunyt rokonok, családtagok jelenlétét sem veszik figyelembe.

(tulvilágrakeszulok. hu)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Öt ijesztő egyetemi legenda.

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa