5 Amerikai legendás lény #1

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes események tárháza

5 Amerikai legendás lény #1

Csatlakozz feliratkozóink közé!

5 Amerikai legendás lény #1

Minden kultúra tele van mítoszokkal és legendákkal, amelyek tanmeseként szolgálhatnak. Ezek általában fél lábbal a valódi világban, fél lábbal a paranormális világban tartózkodnak. És persze a legjobb tanmesék a legfélelmetesebbek. Az észak-amerikai indiánoknak is elképesztő történeteik voltak, amelyekben rengeteg lélek, szellem, boszorkány, démon és szörnyeteg jelent meg. A most következő jelenségek különböző törzseknél jelentek meg és terjedtek generációról generációra. Nézzük meg őket!

Camazotz: a haláldenevér
Ez a borzalmas teremtmény az ősi maja kultúrából ered, amelyben Xibalba istensége vérszomjas denevéreket enged útjára. Ezek a denevérek elég erősek ahhoz, hogy egész civilizációkat pusztítsanak el. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg emberáldozatokat kellett bemutatni.

Chenoo: a jégóriás
Chenoo, a nagylábhoz hasonló teremtmény, akinek a legendája eredetileg a Wabanakiktól ered. Azt mondják, hogy Chenoo valamikor emberi lény volt, de egyszer borzalmas bűnt követett el, amiért az istenek megátkozták és szívét jéggé változtatták. Megfagyott lelke a testében rekedt, és ő egy trollszerű szörnyeteggé alakult, aki minden embert megöl, aki a kezei közé kerül.

Kanontsistonties: a repülő fejek
Az irokéz mítoszok rengeteg borzalmas történetet tartalmaznak, de a repülő fejek talán a legrosszabbak közé tartoznak. Rengeteg történet van ezekről az ördögi lényekről, akik valamiféle vámpírok, méretük az aprótól az óriásig terjedhet. Az egyik legismertebb sztoriban egy nőt támadnak meg, aki éppen gesztenyét süt, a nőnek a történetben szerencséje volt, hiszen a borzalmas lény az égő szenet fogyasztotta el, amitől hamuvá porladt. 

Mishipeshu: a vízi párduc
A vízi párduc története több törzsnél is fellelhető, például a Cree, az Algonquin, az Ojibwe és Shawnee indiánoknál is. Általában hatalmas sárkányszerű lénynek írják le, amely tavakban és folyókban él, és arra vár, hogy az emberek közelebb menjenek a vízhez. Ekkor magával ragadja őket a mélységbe. 

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Yee Naaldlosshii
Ezt a lényt leginkább a navaho kultúrában ismerik, leginkább a vérfarkashoz hasonlít. A legtöbb történetben ez a teremtmény egy elátkozott emberi lény, általában sámán, aki ördögi erőket idéz meg, éppen ezért állati tulajdonságokat vonz magához. Lehet belőle farkas, medve, esetleg madár is. Hogyha a sámán túl hosszú időt tölt az állati bőrben, akkor teljesen elveszítheti emberi tulajdonságait, amely csak vérszomjasabbá teszi ezt a lényt.

forrás: BlumHouse

Kapcsolódó cikkek