Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

Rejtélyes események tárháza

Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

A Merkúr bolygó az egyik legnagyobb fejtörést okozta a tudósoknak, sőt nagyrészt okozza is a mai napig. Vasmagja teljesen eltér a többi bolygóétól. Az Merkúr 80%-a maga a vasmag. Szerkezete és felszíne tehát egy nagyon nagy rejtély.

Eddig a tudósok és kutatók, több elméletet is létrehoztak, ám mindegyik kivétel nélkül megbukott.
Nem régiben azonban úgy gondolják, meg va na biztos magyarázat.

A bolygó születésének kezdetén sokkal nagyobb volt, ám csakis egy hatalmas ütközés lehetett az oka, hogy most így néz ki. A köpenyének jelentős rész szétmorzsolódott és a vasmag megmaradt.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Gondoljunk csak bele, mekkora erők játszhattak itt főszerepet. Nos igen, szinte el sem tudjuk képzelni.

A következő kérdés, ami még fent állt  ,hogy ha ütközésről van szó, hova lett a sok-sok visszamaradt törmelék. Nemrég azonban erre is jött egy elmélet.

Abban az időben a napszél sokkal erősebb volt mint napjainkban. A kirobban anyagokat, tehát szétoszlatta világűrben. Ez volt többek közt az oka, hogy nem épült vissza a bolygóba a saját anyaga.

Természetesen óráról órára, percről percre is folyik a kutatás ennek a rejtélyes bolygónak a kialakulásáról. Eddig 2020-ban ez az elmélet, ami fent áll a Merkúrról!

Kapcsolódó cikkek

Megmagyarázatlan
Kovács Roland

Rejtélyes szülés pontos magyarázat nélkül.

A tudomány mint tudjuk, nem mindenre tud pontos magyarázatot adni. Léteznek dolgok, melyekre csupán csak találgatások vannak.Hasonló képp van ez az orvos tudományban is. Íme