Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

Rejtélyes események tárháza

Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Hatalmas becsapódás történt a Merkúron.

A Merkúr bolygó az egyik legnagyobb fejtörést okozta a tudósoknak, sőt nagyrészt okozza is a mai napig. Vasmagja teljesen eltér a többi bolygóétól. Az Merkúr 80%-a maga a vasmag. Szerkezete és felszíne tehát egy nagyon nagy rejtély.

Eddig a tudósok és kutatók, több elméletet is létrehoztak, ám mindegyik kivétel nélkül megbukott.
Nem régiben azonban úgy gondolják, meg va na biztos magyarázat.

A bolygó születésének kezdetén sokkal nagyobb volt, ám csakis egy hatalmas ütközés lehetett az oka, hogy most így néz ki. A köpenyének jelentős rész szétmorzsolódott és a vasmag megmaradt.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Gondoljunk csak bele, mekkora erők játszhattak itt főszerepet. Nos igen, szinte el sem tudjuk képzelni.

A következő kérdés, ami még fent állt  ,hogy ha ütközésről van szó, hova lett a sok-sok visszamaradt törmelék. Nemrég azonban erre is jött egy elmélet.

Abban az időben a napszél sokkal erősebb volt mint napjainkban. A kirobban anyagokat, tehát szétoszlatta világűrben. Ez volt többek közt az oka, hogy nem épült vissza a bolygóba a saját anyaga.

Természetesen óráról órára, percről percre is folyik a kutatás ennek a rejtélyes bolygónak a kialakulásáról. Eddig 2020-ban ez az elmélet, ami fent áll a Merkúrról!

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
Kovács Roland

Rejtélyes alakot fényképeztek egy szekrényben.

Nagyon sok paranormális dolgot hallhattunk, láthattunk és akár tapasztalhattunk, amire jó példa a ,,rejtélyes alakot fényképeztek” című eset! Sajnos az esetek 99%-ról kiderül, hogy valami

Bizonyított
H.

Kék Hold lesz halloween éjjelén

Sajnos ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen kékbe öltözik a Földünket kísérő égitest, de azért ritka jelenségre kerül sor az év legfélelmetesebb éjjelén. A cikkből

Bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Reinkarnáció – Létezik vagy sem?

A reinkarnáció fogalma Filozófiai vagy vallási fogalom, melynek fő tanítása, hogy az élőlények lelke a fizikai test halála után egy másik testbe vándorol, azaz újjászületik,