Arcok jelentek meg Belmezben!

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Arcok jelentek meg Belmezben!

Arcok jelentek meg Belmezben!

Az egyik legkülönösebb kísértethistóriát Spanyolországban jegyezték fel 1971-ben. Egy bélmez-i kis házban furcsa arcok jelentek meg.

Maria Pereira falusi háziasszony egy női arcot vett észre konyhai tűzhely kövén. Megpróbálta lesúrolni, de mintha magában az anyagban lett volna. Ezután újabb cementréteget rakatott a kőre, de az arc továbbra is látszott. Később a konyha padlóján is megjelentek az arcok,amelyek arckifejezése néha változott.

A ház hamarosan turistalátványosság lett, és az asszony belépődíjat kért a látogatóktól.

Egyre több arcnak a kontúrjai kezdtek kibontakozni a padlón, s természetesen megjelentek a Rodrigez Aroca utca 5. szám alatt a kíváncsiskodók, a tudósok és az ördögűzők is. Később furcsa hangok is társultak a képmások mellé. Megmagyarázhatatlan eredetű, síron túli, nyöszörgő hangok voltak ezek, amelyek leginkább gyermekek jajongására emlékeztették a fültanúkat.

Sem a rendőrség, sem a parapszichológus szakértők, sem az egyházi képviselők nem tudtak értelmes magyarázattal szolgálni az eseményekre. Kb. 1000 különféle arc jelent meg összesen a ház különféle helyiségeiben: egy részük később eltűnt, másik részük átalakult.

Dr. Hans Bender német professzor és parapszichológus már értesült az esetről, és úgy döntött, hogy spanyol kollégájával, Dr. German de Argumosával utánajár a dolognak. Hogy megvizsgálják az arcokat, műanyag tálcát rögzítettek a padlóra. Néhány hétig ott hagyták, és miután összegyűlt alatta a lecsapódott pára, levették a tálcát, de az arcok továbbra is ott voltak.

Argumosa prof. Szemtanúja volt egy arc kialakulásának 1974. április 9-én. Le is fényképezte azt, de később eltűnt.

A helyi lakosok közül néhányan felásták az asszony konyháját, és régi csontokra bukkantak. A szóbeszéd szerint a házat egy ősi temetőre építették, ahol azokat a keresztény mártírokat temették el, akiket a XI- században a mórok öltek meg.

Rejtélyes Érdekességek Misztikus Megdöbbentő Megmagyarázhatatlan

Talán a holtak választották a kísértésnek ezt a szokatlan módját? Germán de Argumosa professzor szerint nem kizárt, hogy a háziasszony pszichikai erői hozták létre az arcokat. Ezt arra alapozza, hogy a kísértetarcok szinkronban változnak az asszony kedély- és egészségügyi állapotával. Amikor például kórházba ment, az arcok halványulni kezdtek, majd visszatértekor erősebbek lettek a kontúrok.

Harminc évig tudósok és tévéstábok jártak az arcok csodájára. Sokan azt hitték, csalás az egész, és az arcokat úgy festették a kemence falára, de az alapos vizsgálat kimutatta, hogy az arcok mintázata a kemence anyagában volt, és nem ráfestve. Ez bizonyítani látszott az eredetiségüket, és egy tudós kijelentette, hogy “ez kétségkívül a század legfontosabb paranormális felfedezése.

(Forrás: Legendavadász blog!)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
Kovács Roland

Rejtélyes alakot fényképeztek egy szekrényben.

Nagyon sok paranormális dolgot hallhattunk, láthattunk és akár tapasztalhattunk, amire jó példa a ,,rejtélyes alakot fényképeztek” című eset! Sajnos az esetek 99%-ról kiderül, hogy valami

Bizonyított
H.

Kék Hold lesz halloween éjjelén

Sajnos ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen kékbe öltözik a Földünket kísérő égitest, de azért ritka jelenségre kerül sor az év legfélelmetesebb éjjelén. A cikkből

Bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Reinkarnáció – Létezik vagy sem?

A reinkarnáció fogalma Filozófiai vagy vallási fogalom, melynek fő tanítása, hogy az élőlények lelke a fizikai test halála után egy másik testbe vándorol, azaz újjászületik,