HATALMAS BECSAPÓDÁS TÖRTÉNT A MERKÚRON

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

HATALMAS BECSAPÓDÁS TÖRTÉNT A MERKÚRON

A Merkúr bolygó az egyik legnagyobb fejtörést okozta a tudósoknak, sőt nagyrészt okozza is a mai napig. Vasmagja teljesen eltér a többi bolygóétól. Az Merkúr 80%-a maga a vasmag. Szerkezete és felszíne tehát egy nagyon nagy rejtély. Eddig a tudósok és kutatók, több elméletet is létrehoztak, ám mindegyik kivétel nélkül megbukott. Nem régiben azonban úgy gondolják, meg van a biztos magyarázat. A bolygó születésének kezdetén sokkal nagyobb volt, ám csakis egy hatalmas ütközés lehetett az oka, hogy most így néz ki. A köpenyének jelentős rész szétmorzsolódott és a vasmag megmaradt.

bolygó, merkúr, rejtély

Gondoljunk csak bele, mekkora erők játszhattak itt főszerepet. Nos igen, szinte el sem tudjuk képzelni. A következő kérdés, ami még fent állt  ,hogy ha ütközésről van szó, hova lett a sok-sok visszamaradt törmelék. Nemrég azonban erre is jött egy elmélet.

Abban az időben a napszél sokkal erősebb volt mint napjainkban. A kirobban anyagokat, tehát szétoszlatta világűrben. Ez volt többek közt az oka, hogy nem épült vissza a bolygóba a saját anyaga.

Természetesen óráról órára, percről percre is folyik a kutatás ennek a rejtélyes bolygónak a kialakulásáról. Eddig 2020-ban ez az elmélet, ami fent áll a Merkúrról!

Kapcsolódó cikkek