PÁRHUZAMOS UNIVERZUMOK

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A gép előtt ülsz? Lehet, hogy van valaki, aki pont ugyanúgy ül, pont ugyanabban a székben, ugyanabban a városban, ugyanabban a házban? Bizony meglehet, hogy te vagy az, egy párhuzamos univerzumban. Már nem csak fantasztikus művekben szerepel ez a kifejezés. A tudósok is kezdik elfogadni.

De mi is az a párhuzamos univerzum?

Többféle definíciója van, mert arról is többféle az emberek elképzelése, milyen elvek alapján működhet a dolog. Az egyik szerint egy másik dimenzióban lévő univerzum. Ez a feltételezett univerzum egy, a miénktől eltérő másik síkon létezik. Csak feltételezett, mert bizonyítékunk nincs róla. De vannak másmilyen teóriák is, ezek szerint nem is egy, hanem rengeteg különböző univerzum létezik, minden egyes „megtörténhetett volna” eseménynek egy. Például, ha moziba hívnak, az eseménynek kétféle kimenetele lehet. Vagy elmész, vagy nem.  Az egyik univerzumban elmész, a másikban nem. Ha nem mész el, mondjuk, leülsz olvasni, vagy főzöl. Ha elmész, veszel pattogatott kukoricát vagy nem. Szóval a síkok száma végtelen, és egyre több lesz. Sőt, azért élnek emberek a Földön, mert ez egy olyan sík, ahol minden szükséges feltétel megvan hozzá. És végtelen olyan sok sík létezik, ahol a Föld mondjuk, egyáltalán nem lakott.

Mi az időutazás?

Sokak szerint az időutazás és a párhuzamos univerzumok között valamiféle összefüggés van. Az egyik felfogásban, ha „időutazol”, nem az időben utazol vissza, hanem egy párhuzamos univerzumba érkezel, ami a kívánt időszakban létezik. Ott lesznek azok az emberek, akikre számítasz, de ők egy párhuzamos sík lakói, nem a múlté. Persze, ezt te akkor nem tudhatod. És amikor visszatérsz, azt hiszed, az időben utazol, pedig ugyanabban az időben maradsz, csak síkot váltasz.

Hogyan lehet átjutni egy másik síkra?

Állítólag a katonai kutatók rájöttek, hogyan tűnnek el és bukkannak fel az ufók. És ha már tudják, a módszer jobb, mint a lopakodó vadászgépek. A támadók egyszerűen csak átlépnek egy másik univerzumba, ott haladnak, és a célpontnál ”visszabukkannak”.

Sima ügy, nem? Na persze, arról még fogalmunk sincs, hogyan lehet tudatosan átjutni egy másik síkra. És semmi tudományos bizonyítékunk, hogy léteznek-e más síkok. De ha ezeket mind tudnánk, nem kellene lopakodásra használni a párhuzamos univerzumot. Köthetnének szövetséget, például az ott élőkkel. Ha esetleg fejlettebbek nálunk, kölcsön adhatnának nekünk mindenféle tárgyat. Vagy átjárhatnánk kirándulni.

Vannak hát párhuzamos univerzumok?

A magunkéról sem igen tudjuk, hogyan keletkezett, hát bármi meglehet. Legjobb tudomásunk szerint a semmiből nem keletkezhet valami, ezek szerint „valami” mindig is létezett. Vagy inkább ne bonyolítsuk tovább?

Kísértet?

A Paranormális jelenségek egy része talán nem is kísértet, esetleg csak két sík átfedése. Ilyen lehet Gettysburg környéke is. Állítólag itt rengeteg a kísértet. Ami talán normális is, mert sok ezer ember halt meg ott. De rengetegen számolnak be még a mai napig is arról, hogy polgárháborús katonákat látnak, és hallják is őket. Lehet, hogy egy másik síkon még mindig folyik a polgárháború, és csak átpillanthatunk néha?

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

A morbachi szörnyeteg

Az európai vérfarkas történetek egy része Németországból származik. E terület sűrű, erdős vidékei mindig jó táptalajt jelentettek a vérfarkasos, boszorkányos és egyéb varázsaltos rémmesékhez. Ki

Érdekességek
Szabó-Károly Annamária

Különleges, misztikus helyek Magyarországon 2.

Ahogy ígértem, az első rész után most itt a második rész is, melyben rejtélyes magyarországi helyeket gyűjtöttem össze. Boszorkánysziget A hely Magyarország egyik legsötétebb eseményének