,,VILÁGÍTÓ” VÍZ JELENT MEG HONG KONG-BAN

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

,,VILÁGÍTÓ” VÍZ JELENT MEG HONG KONG-BAN

A ,,világító” tengerek , illetve ,,világító” vizek esetére már létezik tudományos magyarázat.
A tudomány fénykorában fény derült, hogy ezeket a kéken világító jelenségeket a partra sodródott, vagy nagy létszámban előfordult úgynevezett fitoplanktonok okozzák. Mondhatni tehát, hogy ez természetes jelenség, még ha elég bizarrnak is tűnik. Ezt nem is részleteznénk, hisz nincs benne semmi rejtélyes. Ám nemrég Hong Kong-ban is megjelent ez a furcsa jelenség. Az érdekesség azonban, hogy itt nem voltak megtalálhatók a fitoplanktonok és valahogy a szín is sokkal világítóbb volt, mint más helyeken.

világító víz

Kizárható tehát itt ez az elmélet. A kutatók előtt ismét nyitva állt a kapu, vajon mi is lehet ez. Laboratóriumi vizsgálatok kiderítették, hogy valami szennyező anyag került a vízbe és ez okozza a furcsa jelenséget. Az azonban, hogy mi is ez az anyag és hogy került oda, nem hozták nyilvánosságra.Nincs információnk róla, hogy napjainkban is felfedezhető-e ott ez a jelenség.

Annyi kiderült azonban, hogy az ottani élővilág akkor súlyos haldoklásba kezdett. Nem csoda, hogy az ottani halászatból élő emberek foggal körömmel keresték a választ. A hivatalos ok mezőgazdasági szennyeződés.  Vajon tényleg ennyiről lehet szó? Miért nem hozták nyilvánosságra, milyen anyag okozz. Megannyi kérdés ám csak teóriák.

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Az Alaszka háromszög

Az atlanti-óceáni Bermuda-háromszögről, az ottani megmagyarázhatatlan eltűnésekről már szinte mindenki hallott, de arról valószínűleg kevesen, hogy nem ez az egyetlen Bermuda-háromszög a világon. Alaszkának is

Megmagyarázatlan
Kovács Roland

Félelmetes Halloween-i rejtély 1991-ből!

Mivel a Halloween időszaka jön , így már most megosztunk veletek egy történetet egyenesen Amerikából és egyenesen az internet sötét bugyraiból, amit a ,,Félelmetes Halloween-i