Sziklák szeme eredet. 18+

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Emlékeztek A sziklák szemei (The Hills Have Eyes) című klasszikus horrorfilmre, amelyet eredetileg 1977-ben alkotott meg Wes Craven? A történetben egy családot ismerhetünk meg, akik a Nevada sivatagban rekednek, ahol egy mutáns család tör rájuk, akik a hegyekben élnek. A film 2006-ban kapott egy feldolgozást is, amelyben a mutánsok sugárzás hatására, esetleg a kormány kísérletei nyomán alakultak ki. Azonban Craven eredeti félelmetes családját igaz történet ihlette, leginkább Alexander “Sawney” Bean. A legenda a 15. századból származik. Sawney egy kertész fia volt, de esze ágában sem volt apja munkáját követni. ehelyett feleségével Skóciába költöztek egy tengerparti barlangba. A férfi és felesége ott nevelte nyolc fiát és hat lányát, majd tizennyolc fiúunokáját és tizennégy lányunokáját, akik családon belüli kapcsolatokból születtek. 

Nappal a barlangban aludt a család, csak éjjelente jöttek elő. Ekkor a sötétből, lesből támadtak utazókra, akiket kiraboltak, majd meggyilkoltak. A testeket visszavitték a barlangba, ahol megcsonkították, majd megették őket. A család huszonöt éven keresztül folytatta munkásságát. Azonban a közeli faluban lakók tisztában voltak az eltűnésekkel, néha testrészeket mosott ki a folyó, ezért elhatározták, hogy megtalálják, ki felelős az eltűnésekért.

Egy fiatal férfi és egy fiatal nő szembeszállt a családdal, majd elkapták őket, a király mindannyiukat halálra ítélte. Később katonák rohanták le a barlangot, ahol félig megevett áldozatokat találtak. Állítólag a klán ezernyi embert gyilkolt meg 25 éves pályafutása során. Természetesen Sawney Bean létezése körül rengeteg kérdés merült fel, de sokan igaznak gondolják a borzongató történetet. Az bizonyos, hogy neki köszönhetjük A sziklák szemei filmeket!

forrás: BlumHouse (Bizzarium)

Kapcsolódó cikkek

Megmagyarázatlan
Agent H.

Rejtélyes háromszögek a világ körül.

1.  A Babonahegység A hegység az USA Arizona államában, Phoenixtől keletre terül el. A legenda úgy szól, hogy valamikor a 19. században egy Jacob Waltz

Érdekességek
Agent H.

A Mecsek legendái

A Zengő A legendák sora a Mecsek legmagasabb csúcsával kezdődik. A Zengő a nevét egy tragikus történet miatt kapta. A monda szerint élt itt egyszer

Bizonyított
Agent H.

A Poveglia Sziget

Olaszországban, megközelítőleg öt kilométerre Velencétől létezik egy sziget, amely évszázadokon át horrorisztikus események színhelyéül szolgált. Poveglia történetéről írásos formában először egy 421-ből származó forrásból tájékozódhatunk.