Rejtélyes esőzés – A kentucky-i húseső.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes esőzés – A kentucky-i húseső.

Az 1876-ban megtörtént rejtélyes eset a mai napig egy hatalmas kérdőjel a tudomány számára.  Hallhattunk már hal esőt, béka esőt, amikre mind-mind érkezett tudományos magyarázat ám, az, hogy szabályos húsdarabkák essenek az égből sűrű esőként, még nem.  Ez történt 1876-ban Crouch birtokon Kentucky államban.


Crouch asszonny például épp az udvaron tevékenykedett mikor valami a kezére esett. Másodperceken belül ismét érezte, majd egyre sűrűbben. Mire felfigyelt a furcsa eső egyszer csak hirtelen beeredté és szabályosan csak úgy ömlött a térségre.  Nem telt sok időben, mikor az asszony meglátta, hogy ezek bizony pici húsdarabkák.  Sikerült megállapítani, hogy friss hús volt és beszámolók szerint talán birka hús lehetett.  Olyan volt, mintha valami bibliai ,,csapás” következett volna be. A furcsa esőt többen is látták és tapasztalták a térségben, de senki nem értette. Crouch asszonynak ismerősei elmesélték, hogy ők bizony a húsdarabokat meg is kóstolták és ők is birka húsra gyanakodtak.

A jelenségben voltak kisebb, míg voltak akár babszem nagyságú darabkák is. A Transylvania University több mintát is begyűjtött, hogy a végére járjon a rejtélynek mi is az valójában. Először azt állították, hogy nagy kolóniákban élő baktérium volt és nem hús, azonban ez az elmélet hamar meg dőlt.  Nem meglepő, hogy azóta szám szerint 11 elmélet is született, amik kivétel nélkül sorra mind megcáfolásra kerültek.

Az elméletek közül egyet emelnénk ki igazán, ami talán a legközelebb jár az igazsághoz. L. D. Kastenbine Edward elmélet, hogy elképzelhető, valami oknál fogva , több keselyű valami nagyon nagy tetemre bukkant , amit elfogyasztottak. Mivel a tetem nagyon nagy volt így nagyon sok keselyű gyűlhetett össze. A zsákmány elfogyasztása után, valahogy a madarak mind együtt egy helyre és nagyon magasra repültek fel. Elképzelhető, hogy valami oknál fogva a magasba még meg nem emésztett húst felöklendezték és ez okozta a furcsa jelenséget.

Furcsa teória és talán ez sem lehetséges, mert ami még furcsább az egészben, hogy az eset azóta többször is megismétlődött és napjainkban is nem tudni mikor következik be újra. Pont ezért gondolják úgy sokan, hogy a keselyűs elmélet nem csak hogy nem igaz, de nevetséges is.  Tény ami tény ez a mai napig egy nagyon nagy rejtély, amivel nagyon sok tudós foglalkozik és megfigyelők tömkelege költözött  oda.

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Az Alaszka háromszög

Az atlanti-óceáni Bermuda-háromszögről, az ottani megmagyarázhatatlan eltűnésekről már szinte mindenki hallott, de arról valószínűleg kevesen, hogy nem ez az egyetlen Bermuda-háromszög a világon. Alaszkának is

Megmagyarázatlan
Kovács Roland

Félelmetes Halloween-i rejtély 1991-ből!

Mivel a Halloween időszaka jön , így már most megosztunk veletek egy történetet egyenesen Amerikából és egyenesen az internet sötét bugyraiból, amit a ,,Félelmetes Halloween-i