A Pilisi- és Visegrádi-hegység titkai

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Dobogókő – A Föld szíve

Dobogókő a Pilis-hegység része. A Visegrádi-hegység legmagasabb hegye és joggal vált a túrázók legkedveltebb úticéljává. Csodálatos panorámájával, vadregényes útvonalaival, történelmi kincseivel és misztikus titkaival belopta magát az emberek szívébe.
Szakralitása pedig régóta foglalkoztatja a tudósokat, némely egyházak híveit és hétköznapi turistákat egyaránt.

Bizonyos ezoterikus vélemények szerint Dobogókő és környéke alatt különleges energiák munkálkodnak. Az elnevezés is erre utal, miszerint itt található Földünk szívcsakrája, melyet mérhető energiaforrások tömege igazolhat.
A teória szerint bolygónkat Szent György-vonalak hálózzák be. Ezek egyfajta energiarendszerek és ahol az energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást ott csakrák alakulnak ki. A Pilis-Visegrádi hegységben pedig rengeteg ilyen csomópont található.

Ezért a hegységet nem csak azok látogatják, akik friss levegőre és szép kilátásra vágynak, hanem azok is, akik ezt a mágikus energiát maguk is szeretnék megtapasztalni.
Dobogókő spirituális híre miatt ide látogatott többek között a Dalai Láma is.

Orion csillagkép

A Dobogó-kő kilátóiról elénk tárul a Pilis-hegységhez tartozó Árpád-vár, a Visegrádi-hegységhez tartozó Rám-hegy és a zempléni Magas-hegy, melyeknek természetes elrendeződése pontos mása az Orion csillagkép övén található három csillagnak. Akárcsak a Gízai piramisegyüttes esetében.
A pálos rend a kolostorait kivétel nélkül a Dobogó nevű szakrális települések közelében építette fel (Dobogókő, Dobogó-tető, Dobogó-bérc), a Pilis-hármas környékén pedig számos kolostormaradvány található, melyek közül négy mértani pontossággal megfelel az Orion többi csillagának.


Forrás: GoogleKapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Tatzelwurm

Tatzelwurm – Az Alpok titokzatos állata Az Alpok Európa egyik legnagyobb hegylánca. A magasra nyúló, hólepte  csúcsai és a köztük húzódó mély völgyek impozáns látványt

Nem bizonyított
H.

14 rémisztő történet azoktól akik átélték.

Tizennégy rémisztő sztori, amiről az interneten meséltek. A paranormális jelenségekről nem szívesen beszélünk, mert nem vagyunk biztosak benne, hogy mit láttunk, vagy attól tartunk, hogy