Furcsa, eddig még ismeretlen objektum a világűrben.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Furcsa, eddig még ismeretlen objektum a világűrben.

Az univerzum tele van olyan dolgokkal, amikről nem tudunk túl sok mindent. Ilyen például az 1979-ben felfedezett Elst-Pizarro is, aminek még kategóriát találni sem nagyon sikerült. Amikor felfedezték, egy aszteroida öv körüli pályán mozgott, ezért eleinte az volt a feltételezés, hogy ez is egy aszteroida. Amikor 1996-ban közelebbről is megvizsgálták, észrevették, hogy csóvája van, akárcsak egy üstökösnek. 

A csillagászok elsőre azt gondolták, hogy ez csak egy ütközésből származó törmelék lehet, de idővel a csóva fényessége és felépítése megváltozott, és folyamatosan változik azóta is. Egyes feltételezések szerint ez az ismeretlen eredetű dolog akár egy üstökösnek álcázott aszteroida is lehet, ami egy ütközés miatt jég alatt van, és szépen lassan elvész az űrben.

 Ebben az esetben, ha a felületén található összes jégtől megszabadul, akkor visszatérhet egyszerű aszteroida állapotba. Az ezzel kapcsolatos kutatások és vizsgálatok egyébként egészen a mai napig folyamatban vannak, hogy minél több dolgot kiderítsenek erről a különös és egyedi égitestről.
(tizes lista)

Kapcsolódó cikkek