Az űr Bermuda háromszöge.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Az űrhajósok egy rendkívül furcsa dologról számolnak be, amikor a Dél-atlanti anomália mellett haladnak el éppen. A jelentések alapján a legénység tagjai egy nagyon intenzív fénysugarat észlelnek, ami még csukott szemhéjon keresztül is látszik. Ez a térség egyébként a Föld mágneses teréhez tartozik, és emiatt az űr Bermuda háromszögének is nevezik. Tudósok szerint kapcsolatban áll a Van Allen sugárzási övezettel, amelyek meg vannak döntve, mivel a mágneses mezőnk nem áll teljes összhangban a Föld forgástengelyével. 

Ez pedig azt eredményezi, hogy az Atlanti-óceán déli részén van körülbelül 200 kilométeres magasságban egy olyan terület, ahol ezek a sugárzási övek közelebb vannak a Föld felszínéhez. Tehát amikor az űrhajósok közel érnek ehhez a területhez, kozmikus villanásokat észlelhetnek, valamint a számítógépek akár le is állhatnak emiatt. Fontos, hogy ezt a területet továbbra is tanulmányozzák, mert ez a jövőben kulcsfontosságú lehet a kereskedelmi űrutazás szempontjából.
(tizes lista)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Öt ijesztő egyetemi legenda.

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa