Megoldatlan haláleset és kódfejtés, mellyel még az FBI emberei sem tudnak mit kezdeni.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Megoldatlan haláleset és kódfejtés, mellyel még az FBI emberei sem tudnak mit kezdeni.

Akadnak olyan hátborzongató és rejtélyes ügyek, melyeket még a hatóságoknak sem sikerül megoldani és a teóriák csak még ködösebbé teszik az egyébként is különös eseteket.
Ricky McCormick esete pont ilyen.

A férfit szexuális bántalmazás és drogkereskedelem miatt ítélték el, lopásokon kapták rajta.
1999-ben a Missouri St. Charles megyében egy elhagyott kukoricaföldön bukkantak rá a 41 éves Ricky McCormick holtestére. Előéletének tükrében nem meglepő, hogy amikor azonosították, a helyi hatóságok pofonegyszerűnek találták az ügyet. Hiszen McCormick tetemét egy West Alton városától nem messze lévő, viszont nehezen megközelíthető mezőn találták meg, erről a helyről pedig köztudott volt, hogy kisebb-nagyobb bandák szabadultak meg itt áldozataik holttestétől.  
Logikusnak tűnt tehát, hogy az áldozat feltehetőleg valaki nála nagyobb és agresszívebb bűnözővel került szembe és hoppon maradt.

Hamar rá kellett jönniük azonban, hogy az ügy ennyire nem egyszerű és számos kérdést vet fel.
Informátoraik és a kihallgatott tanúk senkit sem tudtak, akinek érdekében állt volna McCormick-ot elhallgattatni. Ráadásul a természetes halált sem lehetett kizárni, mivel a férfi súlyos tüdő- és szívbeteg volt és utoljára egy biztosítás nélküli betegeket is ellátó rendelőben látták.
A halál pontos okát nem sikerült kideríteni, az aktát lezárták.

12 évvel később az FBI illetékesei újra kinyitották
A holttest zsebében talált két kézzel írt papírról kiderült, hogy azok titkosírást tartalmaznak. Az ügynökség kódfejtői kudarcot vallottak. Sorra hullottak el a diplomás- és hobbi kiptográfok.
Az FBI végül nyilvánosságra hozta a leveleket, és a mai napig kéri az emberek segítségét, mert levél és a férfi halálának körülményei mindeddig rejtély maradt.Forrás : Hir.ma

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Az Alaszka háromszög

Az atlanti-óceáni Bermuda-háromszögről, az ottani megmagyarázhatatlan eltűnésekről már szinte mindenki hallott, de arról valószínűleg kevesen, hogy nem ez az egyetlen Bermuda-háromszög a világon. Alaszkának is

Megmagyarázatlan
Kovács Roland

Félelmetes Halloween-i rejtély 1991-ből!

Mivel a Halloween időszaka jön , így már most megosztunk veletek egy történetet egyenesen Amerikából és egyenesen az internet sötét bugyraiból, amit a ,,Félelmetes Halloween-i