Gyilkosok és megmagyarázhatatlan halálesetek – Cecil hotel-(Elisa Lam)

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Gyilkosok és megmagyarázhatatlan halálesetek – Cecil hotel-(Elisa Lam)

Mindnyájunknak ismerős lehet az érzés, amikor egy hatalmas hotel kényelmes szolgáltatásai igénybe véve igyekszünk elfelejteni a gondjainkat a medence partján egy hideg koktélt iszogatva. A Los Angeles-i Hotel Cecil megnyerő külsejével csalogatta be az arra járókat, azonban a hátborzongató események sorának köszönhetően, kevesen hagyták el az említett nyugtató érzésekkel a hotel kapuit.

Csak hogy egy egyeset emeljünk ki a számtalan itt elkövetett, megmagyarázatlan gyilkosságok közül, Elisa Lam a fiatal 21 éves Kínai származású, de Kanadában élő lány már sosem hagyhatta el a hotelt élve. 2013-ban történ ugyanis, hogy a fiatal lány a hotel tetején található hatalmas víztartály fogságába esett.

A hotel kamerája rögzítette, amint a lány a folyosókon sétál egyedül. A léptei egyre csak gyorsultak, majd pedig futva érkezet a lifthez, amibe rögtön be is szállt. A léptei és a látvány, ahogy a lány a gombokat nyomogatja a liftben, hátborzongató. A lift azonban nem mozdul, így lány rémülettől sápadt arccal ki – ki nézeget a liftajtóból, egyszer csak a videónak vége szakad.

Senki sem tudta, mi történi, mígnem a szálloda lakói a víz színére és szagára kezdtek panaszkodni.  A szálloda gondnoka tehát elindult a vízgyűjtő tartályokat ellenőrizni, de nem sejtette, hogy ott mivel kell majd szembesülnie. A tartály felnyitásakor Elisa holttestére bukkantak, amely a halottkém megállapítása szerint már két hete volt a tartályban.

Az gyilkosság érdekességét tovább fokozza, hogy a tartályok teteje csukva volt és a biztonsági kamerát felvételén nem látható olyan személy, aki bántani akarta volna a fiatal lányt.

Hogyan tudta Elisa felemelni és magára csukni a tartály legalább 100 kilót nyomó tetejét? Hogyan tudott felmászni a három méter magas hordó tetejére? 

Nem csak Elisa családja tartotta lehetetlennek az öngyilkosság gondolatát, mert hasonló témát feldolgozó film is készült az esetet követő évben. A film címe a Fekete víz, melyben több Elisa Lam esetével összekapcsolható párhuzam is megfigyelhető.

Kapcsolódó cikkek

Nem bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Létezik Isten?

Egyszer egy ember elment a fodrászhoz, mert már nagyon hosszú volt a haja, és a nyár közeledtével kezdte zavarni. Hajvágás közben sokat beszélgettek a világ

Bizonyított
H.

Manószerű emberfaj maradványaira bukkantak

Ér­de­kes hír röp­pent fel nem­ré­gi­ben az in­ter­ne­ten, né­hány Ír­or­szág­ban ta­lált, igen kicsi, hum­anoid csont­váz kap­csán. Sokan egy eddig is­me­ret­len, fél méter magas em­ber­faj­ról be­szél­nek, ami

Nem bizonyított
Kovács Roland

Gonosz lélek szállta meg a szingapúri szobalányt?

Amikor Szingapúrban élő jómódú Nurul Baker és felesége visszanézték a házában elhelyezett biztonsági kamera előző napi felvételeit, döbbenten vették észre, hogy a szobalányuk meglehetősen furcsán viselkedett,