Az elátkozott, gyilkos szék.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Az elátkozott, gyilkos szék.

1702-ben egy halálra ítélt bűnöző átkozta meg, azóta több száz áldozatot szedett egy kocsmai szék.

„Aki innentől kezdve bele mer ülni ebbe a székbe, pusztoljon halálnak halálával.” A legenda szerint a brit Thomas Busby ezzel a mondattal hagyta hátra kedvenc kocsmája egyik székét, miután a kivégzése előtt elfogyasztotta rajta az utolsó vacsoráját.

Az elátkozott szék ezután hosszú évszázadokig a thirski kocsmában maradt és várt áldozataira. Először a második világháború idején figyeltek fel „különleges képességére”: akkortájt a kocsmát javarészt a közeli légibázison állomásozó katonák látogatták, akiknek feltűnt, azok a társaik, akik a székben ültek, sose tértek vissza az ütközetekből.

1967-ben a Brit Légierő egyik pilótája ült a székben, majd néhány nappal később egy fának csapódott. Nem járt sokkal jobban az a kőműves sem, aki bár hallott az átokról, úgy döntött, próbára teszi a szerencséjét, sajnos Őt is utolérte a szék átka. pár napra rá, hogy a székre ült, belezuhant egy gödörbe és szörnyethalt. Csakúgy, mint a kocsma egyik takarítónője, aki véletlenül huppant a székbe, mikor felmosás közben megbotlott. Őt nem sokkal később agytumor vitte el.

Ma már senki sem ülhet rá a “gyilkos” bútordarabra

A szék pedig csak tovább szedte áldozatait , mígnem a kocsma tulajdonosa úgy döntött, a pincébe száműzi az átkozott bútordarabot. Ám a szék még elzárva is képes volt áldozatot szedni egy szerencsétlen kifutó fiú volt az utolsó áldozata (Ez ideáig). Áruszállítás, közben néhány percre megpihent a széken…. Ez súlyos hiba volt. Az a fuvar volt számára az utolsó még aznap elhunyt autóbalesetben.

A kocsma tulajdonosa végül 1972-ben a helyi múzeumnak adományozta a széket, ahol jó magasan a falba szögelték, hogy még csak véletlenül se tudjon senki ráülni .

Kellemes hétvégét kívánunk!
…………. Mindíg nézzétek meg hová ültök!

(Internet)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Manószerű emberfaj maradványaira bukkantak

Ér­de­kes hír röp­pent fel nem­ré­gi­ben az in­ter­ne­ten, né­hány Ír­or­szág­ban ta­lált, igen kicsi, hum­anoid csont­váz kap­csán. Sokan egy eddig is­me­ret­len, fél méter magas em­ber­faj­ról be­szél­nek, ami

Nem bizonyított
Kovács Roland

Gonosz lélek szállta meg a szingapúri szobalányt?

Amikor Szingapúrban élő jómódú Nurul Baker és felesége visszanézték a házában elhelyezett biztonsági kamera előző napi felvételeit, döbbenten vették észre, hogy a szobalányuk meglehetősen furcsán viselkedett,