Az örök rabság börtöne.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Az örök rabság börtöne.

A Nyugat-Virginában található, az a használaton kívüli büntetés-végrehajtási intézet amit az Egyesült Államok egyik legmisztikusabb helyei közt tartanak számon.

Az intézményt 1866-ban alapították, és1876-ban adták át. az épületben 251 elítélt raboskodott. A börtön 1929-re egyre zsúfoltabbá vált. A kis cellákba három férfit is beraktak. Harminc évbe telt, mire kibővítették az épületet, így a börtön 2000 férőhelyesség változott a hatvanas évekre. Ekkor már a 10 legerőszakosabb börtönök listáján vívott ki elismerő helyezést. Ez sajnos megpecsételte későbbi sorsát, mind az épületnek, mind a fogvatartottaknak…

1986-ban lázadás tört ki, mely során minimum három elítélt vesztette életét.

A vizsgálat eredményeképp a börtönt túl kicsinek és embertelennek nyilvánították, ezért elkezdték átszállítani a rabokat más intézményekbe. 1995-ben végleg bezárták.

A működése alatt 94 embert ítéltek halálra a West Virgina állami börtönben, ebből 85-öt felakasztottak, többek között Frank Hyert is, akit 1931-ben ítéltek el felesége meggyilkolásáért. Az ő kivégzése volt az utolsó nyilvánosság előtt lezajlott végrehajtás. Kilenc férfi villamos szék által lelte halálát, amely még most is a börtön falai között áll.

Mint minden ilyen helyen, nem minden lélek távozott el a cellája falai közül.

Az első szellem, akit látni véltek Avril Adkins-é volt, akit kétszer is fel kellett akasztani. Az első alkalommal a férfi leesett az akasztófáról egyenesen a fejére, csak a második akasztás járt sikerrel.
36 gyilkosság történt a börtön falai között, emellett rengetegen hunytak el természetes halállal . Egy kisebb temető is található odabent, ahol azokat a rabokat földelték el, akikre a hozzátartozók nem tartottak igényt . A közelben egy indián temetkezési hely is található.

(13TH Ghosts)

Ma túrista látványosságként üzemel az egykori halálsor. Keddtől szombatig lehet látogatni minden év novemberében. Emellett privát kísértettúrára is lehet indulni éjfél és reggel hat között. Ha arra jártok nézzetek be.Vajon a rabok tudják, hogy halottak, vagy mindmáig számolják az időt a végig…..?

( MentalFloss)

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Gyilkos kutyaemberek

A kutyaemberekről számos történetet olvashattunk már. A találkozások – melyeket a beszámolók említenek – többnyire szerencsés kimenetelűek voltak, emberekben nem esett soha kár. Most olyan elbeszéléseket