Az Appalache-ösvény rejtélyei.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Az Appalache-ösvény rejtélyei.

Az Appalache-ösvény egy ismert túraútvonal, amely Maine állam és Georgia között húzódik 3540 kilométer hosszan. 1937 óta létezik. Évente közel kétmillió látogatója van. Évente körülbelül 2500 ember teszi meg gyalogosan végig a teljes hosszt. Ez az út is rendelkezik néhány félelmetes legendával.

Spearfinger
Egy indián legenda Tennessee és Észak-Karolina környékéről ered, amely egy Spearfinger nevű nőről szól, akinek hosszú és éles karma vannak a jobb mutatóujján. Állítólag a nő léptei mennydörgésnek hangzanak, ahogy áthalad az erdőn. Az áldozatok hallják közeledő lépteit, a madarak felreppennek félelmükben. A nő hosszú, éles karmát használja arra, hogy felnyissa az áldozatok hasát és megegye a májukat, így arca folyamatosan vértől maszatos.

A megperzselt férfi
Ez a legenda 2011-ből ered, amikor egy férfi egy hétig túrázott az ösvényen. Első éjszakáján tábortüzet rakott, és aludni tért a hálózsákjában. Amikor megfordult, észrevette egy férfit, aki a tűz mellett állt. A teste nem volt teljesen égett, de még mindig parázslott. A túrázó azonnal felkapta a dolgait és az autójához rohant. Félelmében eltévedt és egy furcsa útra tévedt. Az út szélén meglátott egy nemrégiben leégett házat, ahol egy tűzoltó éppen jegyzeteket készített. Neki mondta el, hogy mit látott, mivel úgy gondolta, hogy a férfi az egyik áldozat lehet. A tűzoltó elmondta, hogy ez lehetetlen, hiszen a házban mindenki halálra égett.

A tavi szellem

Maine államban egy csodálatos horgásztó található a túraútvonal mellett, amely Pierce Pondként ismeretes. Miután egy férfi az egész napot horgászással töltötte tábort vert, a tűzön akarta megsütni a napi betevőjét. Ahogy lement a nap, meglátta egy ember sziluettjét, aki a tábort közelítette meg. A furcsa alak nem jött közelebb, lassan elnyelte az éjszaka. A férfi nem gondolta túl az esetet, megvacsorázott és lefeküdt aludni. A másik éjjel a halász újra látta a furcsa alakot, most közelebb jött, de aztán újra eltűnt. Minden egyes este közelebb és közelebb jött. Az utolsó napokon a horgász már majdnem ki tudta venni homályos vonásait. A furcsa ember aztán mindig eltűnt a sötétben, de később a horgász már aludni sem tudott. Inkább hazament, és soha többé nem jött vissza Pierce Pondra.

A polgárháború szellemei
A polgárháború alatt három fontos csatát is vívtak a területen. Rengetegen veszítették életüket ezekben a harcokban, és sokan azt mondják, hogy azoknak a lelke még mindig az útvonalon nyugszik. A mai napig rengeteg túrázó állítja, hogy látta őket éjjelente.

(BlumHouse, Bizzarium)

Kapcsolódó cikkek

Nem bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Létezik Isten?

Egyszer egy ember elment a fodrászhoz, mert már nagyon hosszú volt a haja, és a nyár közeledtével kezdte zavarni. Hajvágás közben sokat beszélgettek a világ

Bizonyított
H.

Manószerű emberfaj maradványaira bukkantak

Ér­de­kes hír röp­pent fel nem­ré­gi­ben az in­ter­ne­ten, né­hány Ír­or­szág­ban ta­lált, igen kicsi, hum­anoid csont­váz kap­csán. Sokan egy eddig is­me­ret­len, fél méter magas em­ber­faj­ról be­szél­nek, ami

Nem bizonyított
Kovács Roland

Gonosz lélek szállta meg a szingapúri szobalányt?

Amikor Szingapúrban élő jómódú Nurul Baker és felesége visszanézték a házában elhelyezett biztonsági kamera előző napi felvételeit, döbbenten vették észre, hogy a szobalányuk meglehetősen furcsán viselkedett,