Bányában történő megmagyarázatlan észlelések – Erdély

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Bányában történő megmagyarázatlan észlelések – Erdély

Erdély híres sóbányáiról. Egyes bányák nagy turista látogatottsággá nőtték ki magukat. Ezek nagy része mára már bányászatra nem alkalmas. 1991-ben egy kisebb sóbányát azonban tisztázatlan okokból hirtelen egyik napról a másikra bezártak. 1989-ben jelentette egy munkás, hogy valami fekete árny megragadta őt és a falhoz hajította. Ezt két társa is látta, annyi különbséggel, hogy ők az alakot nem látták, csak a furcsa módon történő, fizikának ellentmondó ,,esést”.Ugyan ebben az évben a bányában volt egy omlás, amit egy furcsa fehér fénynek tulajdonítottak be. Ezt többen is látták és a leírtak alapján a fénygömb többször is irányt váltott mikor berobbant.

Több ehhez hasonló kisebb esetről számoltak be az ott dolgozók, ami végül ahhoz vezetett, hogy a bányát bezárták. Az ok tisztázatlan. Felrebbentek hírek, miszerint a vezetők záratták be a bányát, mert azt gondolták, hogy a munkások valahogyan balesetet akarnak a nyakukba varrni. Kiderült, hogy a vezetőségnek, több feketén megoldott ügye volt így a magyarázat mondhatni logikus lenne.

1 ügy volt azonban, ami nem kapcsolódhat ehhez az elmélethez. 1990-ben a bányában emberi koponya darabokat találtak. Itt nem beszélhetünk a munkások ,,megrendezett” baleseteiről. Sokak szerint egészen másról van szó. Többen úgy vélik a bánya el van átkozva és a sok furcsa megmagyarázhatatlan észlelést többen a  bányászokon kívül is látták és tapasztalták.
Ami még furcsa az egészben, hogy a kis bányát és járatot azóta sem vette át senki. Nincs tulajdonosa, nincs ott dolgozó ember, csak néhány turista bukkan rá néha.

Legyen bármi is az igazság az esetek elég furcsák és rejtélyesek.

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

A morbachi szörnyeteg

Az európai vérfarkas történetek egy része Németországból származik. E terület sűrű, erdős vidékei mindig jó táptalajt jelentettek a vérfarkasos, boszorkányos és egyéb varázsaltos rémmesékhez. Ki

Érdekességek
Szabó-Károly Annamária

Különleges, misztikus helyek Magyarországon 2.

Ahogy ígértem, az első rész után most itt a második rész is, melyben rejtélyes magyarországi helyeket gyűjtöttem össze. Boszorkánysziget A hely Magyarország egyik legsötétebb eseményének