Különös fények Mexico felett

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Különös fények Mexico felett

A mexikói Villahermosa városka lakói megdöbbenve figyelték az eget 2020. július 11-én este, az ugyanis vérvörös színben pompázott. Ráadásul néhány izzó vörös színű fényoszlop is megjelent frászt hozva mindenkire.

Az idei évben megemelkedtek az ufóészleléseknek és egyéb rejtélyes eseményeknek a száma. Az egyik ilyen eseménynek egy egész város volt tanúja, és több felvétel is készült.

A titokzatos vörös színű égnek és a furcsa ragyogó fényeknek nem csak egy-két kétes értékű szemtanúja volt, hanem az egész város látta. Több százan tettek róla bejelentést és rengeteg fotó és videó is készült. Ezek el is árasztották a Twittert. és a többi közösségi médiát.

A “szakértők” természetesen rögtön előálltak egy lehetséges magyarázattal, de az meg eléggé sántít. Itt most nem a falusi mexikói bugrisoknak kell magyarázkodni, akik azt sem tudják, hogy amiről szó van, azt eszik-e, vagy isszák.  Villahermosa eléggé nagy város és elég sok , tanult ember is él ott. A különös jelenség a magyarázat szerint, a vörös hosszúkás fények csoportja az égen csak a vörös lidércnek nevezett jelenség volt. Ami egyfajta, ritka villám típus.

Ezzel csak az a baj, hogy a Vörös Lidérc egy nagyon magas tengerszint feletti jelenség (50–90 km). Sőt, körülbelül 5 és 300 ms között látszódnak. Vagyis az emberi szem nem is láthatta volna őket, olyan gyorsan el kellett volna tűnniük, nemhogy még videóra is vegyék, vagy netán lefotózza a fél város… Ráadásul nem volt zivatar és zivatarfelhők sem. Mivel a Vörös Lidércek nagy erejű elektromos kisülések, amelyek a magas viharfelhők, avagy cumulonimbus fölött fordulnak elő, ezeket a titokzatos izzó fényeket és a vörös égboltot valami más váltotta ki.

Még azok is le tudták fényképezni, akik csak későn kaptak észbe, vagy lassan vették elő a mobiljaikat. Az emberek azt is jelentették, hogy a fények fel-le mozognak és néha eltűnnek, mielőtt az éjszakai égbolton újra megjelentek volna.

És mi van a vörös éggel? A környéken nem volt erdőtűz, és a nap is már régen lement…

Sokan találgattak mi is lehetett valójában. Megnyílt egy portál egy másik dimenzióra? Esetleg a közelgő Apokalipszis előjele? Földönkívüliek ténykedtek a közelben? Vagy valami titkos katonai kísérlet volt? Egyenlőre senki nem tud biztosat.

(Napiufo)

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Tatzelwurm

Tatzelwurm – Az Alpok titokzatos állata Az Alpok Európa egyik legnagyobb hegylánca. A magasra nyúló, hólepte  csúcsai és a köztük húzódó mély völgyek impozáns látványt

Nem bizonyított
H.

14 rémisztő történet azoktól akik átélték.

Tizennégy rémisztő sztori, amiről az interneten meséltek. A paranormális jelenségekről nem szívesen beszélünk, mert nem vagyunk biztosak benne, hogy mit láttunk, vagy attól tartunk, hogy