A Kecskeember

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Szereted az amerikai indián legendákat? Hallottál már a Kecskeemberről? Nem? Akkor engedd meg, hogy elmeséljem.
Akkor hallottam a történetet, amikor áramszünet volt s tábortüzet raktunk. Mind tudjuk jól, hogy semmi se jobb egy jó tábortűz körüli mesélésnél. Ott ismertem meg a Kecskeembert.
A legenda szerint alakváltók. Általában emberi alakot vesznek fel, ezért is olyan veszélyesek.
Azt mondják, ha megtalálod az egyik csontját vagy lefényképezed és a házadban tartogatod, akkor várni fog.
„Mire?” Kérded. A válasz az, hogy megvárja míg elmész. Amikor elmész felforgatja a házat, amíg meg nem találja azt, amit elvettél tőle.
Történt már ilyen. Múlt éjszaka hallottam, néhány férfi szemtől szembe találkozott a Kecskeemberrel.
Olyan volt az az éjszaka, mint amit én is megtapasztaltam. Néhány ember kitalálta, hogy tüzet rak a sivatagban és történeteket mesélnek egymásnak. Aztán egy idegen jelent meg és ő is leült hozzájuk, de egy szót sem szólt. Senki se hederített rá az idegenre.
Az egyik férfi felhozta a Kecskeember történetét, az idegen nagyon figyelte. A végén a többiek zavarodottan felnevettek, de az idegen még mindig csendben ült.
Ez után elhatározták, hogy eloltják a tüzet és hazamennek. Az idegen már nem fért be a kocsiba, szóval azt mondták neki, hogy stoppoljon, hátha valaki visszaviszi a városba.
Elindultak és észrevették, hogy valami követi a teherautót. Megijedtek, gyorsabban hajtottak. De a lény is felgyorsult.
Amikor elérte a járművet felborította és kiráncigált három embert a kocsiból.
„Mi lett velük?” Kérded. Nos, soha nem találták meg őket.
Légy óvatos a Kecskeemberrel! Alakváltók, de már mondtam, ugye? Talán az a hajléktalan koldus is az. Vagy a főnököd, vagy a tanárod, vagy netán a barátaid is.

(Creepypasták)

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

A morbachi szörnyeteg

Az európai vérfarkas történetek egy része Németországból származik. E terület sűrű, erdős vidékei mindig jó táptalajt jelentettek a vérfarkasos, boszorkányos és egyéb varázsaltos rémmesékhez. Ki

Érdekességek
Szabó-Károly Annamária

Különleges, misztikus helyek Magyarországon 2.

Ahogy ígértem, az első rész után most itt a második rész is, melyben rejtélyes magyarországi helyeket gyűjtöttem össze. Boszorkánysziget A hely Magyarország egyik legsötétebb eseményének