Rejtélyes eset a sürgősségi osztályról.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Rejtélyes eset a sürgősségi osztályról.

1994. február 19-én Gloria Ramizer a Riverside kórház sürgősségi osztályán találta magát.Tünetei :hányinger, nehézlégzés, Tachycardia (heves szívverés). A halál beállta előtt a kórházi dolgozók észlelték, hogy bőre olajos fényű és furcsa, gyümölcsös-fokhagymás szagot áraszt (Megjegyz.: Az arzén légnemű formában fokhagyma szagú) .

Egy Susan Kane nevű nővér vért vett Gloriától, de felfedezte, hogy a vérnek is fura, szaga van. Az ügyeletes orvos is észrevette, hogy a vérben furcsa dolgok úszkálnak és az árnyalata is eltért a megszokottól . Nem sokkal a vérvétel után a nővér elájult, ezzel furcsa események kezdődtek. Sokan mások is elájultak, remegtek és furán vették a levegőt. A kórházi dolgozók közül rengetegen rosszul lettek. Az osztályt kiürítették.
Este 8:50-or Ramirezt halottnak nyilvánították, testét egy teljesen elzárt szobába vitték két dolgozóval. Ekkor egy másik nővér, Sally Balderas is hányni kezdett, furcsa égető érzést érzett ezek után tíz napig tartották megfigyelés alatt a kórházban.
 Julie Gorchynski egy orvostanhallgató is rosszul lett azonnali intenzív ellátásra szorult.


Összesen 23-an lettek rosszul a 37 fős személyzetből. A Katasztrófavédelem munkatársai azonnal átvizsgálta a kórházat mérgező anyagok után, de semmit sem találtak.
Ramirezt két hónappal a halála után temetették el Riverside-ban, Kalifornia államban.

De mi is történhetett a Hölggyel? A vére tartalmazhatott valamit, amitől rosszul lettek a kórház dolgozói ? A boncolás semmilyen furcsa anyagot nem mutatott ki a nő testében.  Julie Gorchynski beperelte a kórházat és összesen hat millió dollár kártérítést nyert a kórházzal szemben a per során.


Azonban számos teória van, hogy mi is történt . Az egyik szerint a kórházban tömeghisztéria tört ki, és semmilyen orvosi oka nem volt a történteknek. Ezt arra alapozzák, hogy a mentősök például nem lettek betegek és senkinek sem találtak mérget a vérében.
A második elmélet szerint a Livermore Laboratóriumban hoztak létre valami anyagot, ami a furcsa betegséget okozta. Sokak szerint Ramirez gyógyszereket kapott, amelyek segítettek abban, hogy csökkentse a rákkal kapcsolatos tüneteit (ettől a géltől ered a fokhagymás szag is). Szerintük ez okozta az orvosok rosszullétét. A dimentil-szulfon erős kémiai anyag, ami problémákat okozhat a szívben, májban és vesékben is. Azonban ezt nem tudták kémiai tesztekkel igazolni.
A harmadik teória szerint nem Gloria okozta a tüneteket, hanem a kórházban történt gázszivárgás. Az emberek azon is gondolkoztak, hogy a kórház megpróbál-e elfedni valamit, hiszen először azt jelentették be, hogy Gloria nem természetes körülmények között hunyt el. Később azonban ezt az álláspontjukat megváltoztatták természetes halálra. Ráadásul a nyomozást vezető Stephanie Albright is öngyilkosságot követett elegy hónappal a nyomozás lezárta után. A kollégái ezt az ügy miatt ránehezedő hihetetlen nyomásnak tudták be. Ráadásul a Gloriától vett vér is eltűnt a káosz közepette. A család a mai napig úgy gondolja, hogy valamit eltitkolt a kórház és a hatóság. Az eset a mai napig megoldatlan.

Gloria Ramirez kaliforniai nő, akit a médiában, az 1990-es évek közepétől kezdődően mérgező hölgynek is neveztek, miután 1994-ben a Riverside Megyei Általános Központi Kórházban dolgozók közül 23-an megbetegedtek azt követően, hogy kezelték, megközelítették őt, vagy miután kézbe vették a kémcsőben levett vérét. WikipédiaSzületési dátum: 1963. január 11., Riverside, Kalifornia, Egyesült Államok Elhunyt : 1994. február 19., Riverside University Health System Medical Center, Moreno Valley, “Kalifornia, Egyesült Államok

A nurse named Susan Kane drew blood from Gloria, but upon doing so she noticed the blood had a chemical odor. The attending physician also noted there were weird manila-colored particles floating in the blood.
So many staff members began feeling sick that the hospital declared an internal emergency, and all other patients were evacuated to the parking lot.
Overall, a total of 23 out of 37 emergency room staff reported feeling ill. A hazmat team searched the hospital for two toxic chemicals that could have possibly caused such results, but neither were found.

(BuzzFeed,Bizzarium,Wikipédia)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Manószerű emberfaj maradványaira bukkantak

Ér­de­kes hír röp­pent fel nem­ré­gi­ben az in­ter­ne­ten, né­hány Ír­or­szág­ban ta­lált, igen kicsi, hum­anoid csont­váz kap­csán. Sokan egy eddig is­me­ret­len, fél méter magas em­ber­faj­ról be­szél­nek, ami

Nem bizonyított
Kovács Roland

Gonosz lélek szállta meg a szingapúri szobalányt?

Amikor Szingapúrban élő jómódú Nurul Baker és felesége visszanézték a házában elhelyezett biztonsági kamera előző napi felvételeit, döbbenten vették észre, hogy a szobalányuk meglehetősen furcsán viselkedett,