Ausztrália szellemjárta épületei.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Ausztrália szellemjárta épületei.

1. Monte Cristo tanya, Junee, NSW
A helyszínt Ausztrália legfélelmetesebb házaként ismerik. A házban gyilkosságok, kínzások és öngyilkosság is történt. Legutóbb egy gondozót lőttek le itt 1961-ben. A gyilkosságot elviekben a Psycho ihlette. Manapság a Ryans család a birtok tulajdonosa, és ők állítják, hogy a helyszínt ma is kísértetek lakják.

2. Princess Theatre, Melbourne, Vic.
A Princess színház leghíresebb fellépője bizony egy szellem, akit Federici-nek hívnak. A színész a Faust közben kapott szívrohamot a színpadon, a férfi negyven perccel később meghalt a zöld szobában. A mai napig azt állítják, hogy a férfi megfigyelhető a színpadon. Manapság a megjelenését a jószerencsével társítják.

3. Old Adelaide Gaol, Thebarton, S.A.
1841-ben építették az Old Adelaide fegyház körülbelül 300 ezer rab otthona volt 147 éves története alatt, és körülbelül 300-an haltak meg a falak között, akikből 45-öt kivégeztek. Manapság is rengeteg paranormális esemény történik itt, számos látogató számolt be támadásokról is.

4. Central Station, Sydney, NSW
A központi pályaudvaron találjuk a 26-27-es szellemvágányokat, amelyeket sohasem használtak, pedig eredetileg egy temető irányába tartottak volna. Manapság a hozzáférés le van zárva ebbe az irányba, de sokan hallottak itt gyerekhangokat a túrák során.

5. Penitentiary Chapel Hobart, Tas.
Ezt a fegyházat eredetileg azért építették, hogy elegendő hely legyen a raboknak. A helyszínen 36 magánzárkát találunk és a helyszín száz éves története során 50 ezer rabnak adott ideiglenes otthont. A helyszínre látogatók elképesztően idegesnek érzik magukat, sokakat elkap a szomorúság a magánzárkákban. Mások konkrétan szellemet is láttak itt.

6. Beechworth Asylum, Beechworth, Vic.
Beechworth Ausztrália második legnagyobb elmegyógyintézete, amelynek története 1867-re nyúlik vissza. Körülbelül 9000 ember halt meg a falak között, mire 1995-re bezárták az intézményt. Sokan gyermeki kacajokat hallanak a falak között, amíg az itt dolgozók Marton Sharp szellemét látják idebenn. De pár évvel ezelőtt egy tízéves fiú magában beszélt egy szellemtúra során, később azt állította, hogy Jamesszel beszélget, aki meghalt az intézetben.

7. North Head Quarantine Station, Manly, NSW
Ezt a helyszínt 150 éven keresztül arra használták, hogy bizonyos embereket karanténba helyezzenek. Főleg fertőző betegeket, akik pestissel, spanyolnáthával, esetleg himlővel voltak megfertőzve. Nagyon sokan hosszú hónapokig maradtak itt, és persze rengetegen bele is haltak a betegségbe vagy az elhanyagolásba. Ezek után nem is furcsa, hogy a helyszín igencsak kísértetjárta.

8. Maitland Gaol, Maitland, NSW
A Maitland Ausztrália egyik legbiztonságosabb börtöne volt, ahová a legveszélyesebb bűnözőket zárták. Amellett, hogy túlzsúfolták még a rabokat még bántalmazták is őket. Összesen 16 férfit nyilvánosan fel is akasztottak. A látogatók a mai napig szellemeket látnak a helyszínen. Suttogások, ajtócsapódások hallhatóak a múzeum falai között. Hogyha Ausztráliában jártok, akkor van lehetőség arra is, hogy egy éjszakára be legyetek zárva a helyszínre.

9. Fremantle Ars Centre, Fremantle, WA.
Mielőtt művészeti galéria lett volna a helyszínt bizony elmegyógyintézetként használták, ahová olyan embereket zártak be a 19. században, akiknek gondjaik voltak a társadalmi beilleszkedéssel. A borzalmas körülmények miatt többen meghaltak itt, ezért be is zárták az 1900-as évek elején. A látogatók a mai napig számolnak be furcsa érintésekről és szellemekről a helyszínen.

10. Jenolan Caves, Blue Mountains, NSW
Az őslakosok a barlangokat “a sötét helynek” nevezik, és bizony a hely fel is ér a hírnevéhez, hiszen nagyon furcsa események történtek idelent. Az egyik legfélelmetesebb történet James Wiburdhöz kapcsolódik, aki a harmadik gondnoka volt a helynek 1903-ban. Sokan azt mondják, hogy Wiburd annyira szerette a barlangokat, hogy sohasem hagyta el a helyet, és a mai napig figyeli az összes látogatót.

(Bizzarium,Buzzfeed)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
Kovács Roland

Rejtélyes alakot fényképeztek egy szekrényben.

Nagyon sok paranormális dolgot hallhattunk, láthattunk és akár tapasztalhattunk, amire jó példa a ,,rejtélyes alakot fényképeztek” című eset! Sajnos az esetek 99%-ról kiderül, hogy valami

Bizonyított
H.

Kék Hold lesz halloween éjjelén

Sajnos ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen kékbe öltözik a Földünket kísérő égitest, de azért ritka jelenségre kerül sor az év legfélelmetesebb éjjelén. A cikkből

Bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Reinkarnáció – Létezik vagy sem?

A reinkarnáció fogalma Filozófiai vagy vallási fogalom, melynek fő tanítása, hogy az élőlények lelke a fizikai test halála után egy másik testbe vándorol, azaz újjászületik,