Léteztek valaha unikornisok a földön?

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Léteztek valaha unikornisok a földön?

Számos civilizációban hisznek abban, hogy az unikornisok valaha léteztek. Az első dokumentumok az időszámításunk előtti 2500-ból származnak. Az Indus völgyi civilizációk csodálatos pecséteket készítettek, amin unikornisszerű lények láthatóak.

Az ókori görög kultúrában az időszámításunk előtti 6. és 5. században szintén leírtak unikornisokhoz hasonló lényeket, úgy, mintha létező teremtmények lennének. Emellett még a Bibliában is feltűnnek. Sok helyen leírják az állatot. A reneszánsz periódusban így nem csoda, hogy sokan vadásztak is ezekre a lényekre. Így egyáltalán nem meglepő, hogy az emberiség története során rengetegen próbáltak igazi fosszíliákat találni, hogy bebizonyítsák az unikornisok létezését.

1663-ban Otto Von Guericke állítólag unikorniscsontokat talált az Unikornis barlangban Németország területén. Később kiderült, hogy a csontváz egy mamuthoz tartozott, mellette pedig egy gyapjas rinocérosz is hevert.

siberian unicorn

Szibéria területén élt a “szibériai unikornis” évezredekkel ezelőtt, amelynek első maradványait a 19. század elején tárták fel. A legújabb feltárások szerint a állat 350 ezer és 28 ezer évvel ezelőtt élhetett a földön. Sajnos a pontos időszakot még a mai napig képtelenek meghatározni. Lehetséges lenne, hogy a szibériai unikornis inspirálta az összes történetet, amelyek 4000 évvel később megjelentek? Hogyha ez az állatfaj élhetett együtt az ősemberrel, akkor lehetséges, hogy megoldódik a rejtély.

Az unikornisok viszont nem csak az európai mitológiában jelentek meg, hanem az ázsiaiban is hatalmas szerepet játszottak. A legérdekesebb, hogy a kínai unikornisábrázolás nagyban különbözik az Európaitól.

Hogyha megnézzük az összes tényt, akkor lehetséges, hogy jobb, ha meghagyjuk az unikornist a mesevilág részeként, mert valószínűleg sosem derül ki, hogy is került bele az emberiség történetébe.

(Szaszkó Gabriella .Bizzarium)

Kapcsolódó cikkek

Nem bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Létezik Isten?

Egyszer egy ember elment a fodrászhoz, mert már nagyon hosszú volt a haja, és a nyár közeledtével kezdte zavarni. Hajvágás közben sokat beszélgettek a világ

Bizonyított
H.

Manószerű emberfaj maradványaira bukkantak

Ér­de­kes hír röp­pent fel nem­ré­gi­ben az in­ter­ne­ten, né­hány Ír­or­szág­ban ta­lált, igen kicsi, hum­anoid csont­váz kap­csán. Sokan egy eddig is­me­ret­len, fél méter magas em­ber­faj­ról be­szél­nek, ami

Nem bizonyított
Kovács Roland

Gonosz lélek szállta meg a szingapúri szobalányt?

Amikor Szingapúrban élő jómódú Nurul Baker és felesége visszanézték a házában elhelyezett biztonsági kamera előző napi felvételeit, döbbenten vették észre, hogy a szobalányuk meglehetősen furcsán viselkedett,