A Brassknocker Hill-i fenevad

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A Brassknocker Hill-i fenevad

Brassknocker Hill titokzatos bestiája Angliában, Bath városához közel tűnt fel 1979-ben. Egy szemtanú úgy írta le, mint medveszerű fenevadat hatalmas agyarakkal és szeme körüli fehér gyűrűfolttal.

1979 júliusának közepén egy környéken élő házaspár – Ron és Betty Harper – észrevették, hogy öreg tölgyfájukról hatalmas területen hiányzik a kéreg. Azt is megfigyelték, hogy a helyi állatok – mint a mókusok vagy a madarak – elmenekültek a területről, és valami kóborol a környéken éjjel és nappal.

Bármi is volt ez a lény, különféleképpen jellemezték. Általában óriási csimpánzhoz, gibbonhoz, páviánhoz, nagy pókmajomhoz, makihoz hasonlatosnak vélték, néha medvéhez.

Augusztus végéig több mint ötven fáról szakították le az ágakat. Sokan úgy vélték, a tettes egy idegen nagymacska lehet. Aztán egy férfi – aki nevét nem akarta nyilvánosságra hozni –, egy éjszaka a közeli Monkton Combe területén haladt keresztül egy elhagyatott úton, amikor meglátta a medveszerű lényt. Nagyjából másfél méter hosszú lehetett, szeme körül fehér foltkarikával.

/A Brassknocker Hill festői vidéke/

Egy nyolcvan év körüli helybeli lakos, Frank Green, azt mondta akkoriban, kapta a vadászpuskáját és éjjelenként virrasztott. Saját bevallása szerint nagyon szerette az állatokat, de úgy gondolta, a lény veszélyes lehet, ő pedig nem akart kockáztatni.

Úgy tűnt, a következő nyárra megoldódni látszott a rejtély. Egy rendőr észrevette az erdőben az állítólagos „óriási csimpánzt”. „Biztosak voltunk benne, hogy a rejtélyes lény valami majomféle” – mondta Michael Price felügyelő.

Ám a pletykák a Brassknocker Hill furcsaságairól továbbra is keringtek. Hogy mi lehetett a lény valójában, amit 1979 nyarán láttak, soha nem derült ki.(Csiribusz.blog)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
H.

Manószerű emberfaj maradványaira bukkantak

Ér­de­kes hír röp­pent fel nem­ré­gi­ben az in­ter­ne­ten, né­hány Ír­or­szág­ban ta­lált, igen kicsi, hum­anoid csont­váz kap­csán. Sokan egy eddig is­me­ret­len, fél méter magas em­ber­faj­ról be­szél­nek, ami

Nem bizonyított
Kovács Roland

Gonosz lélek szállta meg a szingapúri szobalányt?

Amikor Szingapúrban élő jómódú Nurul Baker és felesége visszanézték a házában elhelyezett biztonsági kamera előző napi felvételeit, döbbenten vették észre, hogy a szobalányuk meglehetősen furcsán viselkedett,