Titokban egy tárgyat hagyott a holdon az Apollo 16 legénységének legfiatalabb tagja.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Titokban egy tárgyat hagyott a holdon az Apollo 16 legénységének legfiatalabb tagja.

Charles Duke, az Apollo 16 legénységének legfiatalabb tagja 1972 áprilisában a Holdon hagyott egy családi fényképet, amit titokban vitt magával. Az Apollo–16 az Apollo-program tízedik embert szállító missziója, az ötödik küldetés, amely landolt a Holdon. John Young parancsnok és Charles Duke holdkomp pilóta 71 órát töltött a Hold felszínén, ebből három holdséta során 20 óra 14 percet az Orion holdkompon kívül. Charles Duke (1935. október 3.) a tízedik ember volt a Holdon.

Charles Duke űrhajós egy gondosan becsomagolt műanyag tasakba tette az őt, feleségét és két fiukat ábrázoló képet, melyet az 1972-es küldetés során hagyott ott a Holdon. A fotó hátuljára egy üzenetet is írt: “Ez Duke űrhajós és családja a Föld nevű bolygóról. A Holdon jártam. 1972. április.”

A családi képről sokáig senki nem tudott, mígnem az Apollo Képarchívum rendezésekor előkerült a Holdon hagyott ereklyéről készült fotó.

“Sok űrhajós hagyott valamilyen személyes tárgyat a Holdon, olyasvalamit, ami számára fontos. Charlesnak a családja volt az. Ez nemcsak nekik fontos, hanem az emberiségnek is emléket állít” – mondta a NASA egyik szóvivője, Robert Jacobs.

“Fantasztikus! Az első lépésem a Holdon csodálatos érzés volt!” – nyilatkozta a The Sunnak az egykori asztronauta. Charles Duke ma 78 éves, kilenc unokája van, és a texasi Braunfelsben él. 1976. január 1-jén köszönt el a NASA űrhajósaitól. (forrás: erdekesvilag.hu)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított
Kovács Roland

Rejtélyes alakot fényképeztek egy szekrényben.

Nagyon sok paranormális dolgot hallhattunk, láthattunk és akár tapasztalhattunk, amire jó példa a ,,rejtélyes alakot fényképeztek” című eset! Sajnos az esetek 99%-ról kiderül, hogy valami

Bizonyított
H.

Kék Hold lesz halloween éjjelén

Sajnos ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen kékbe öltözik a Földünket kísérő égitest, de azért ritka jelenségre kerül sor az év legfélelmetesebb éjjelén. A cikkből

Bizonyított
Szabó-Károly Annamária

Reinkarnáció – Létezik vagy sem?

A reinkarnáció fogalma Filozófiai vagy vallási fogalom, melynek fő tanítása, hogy az élőlények lelke a fizikai test halála után egy másik testbe vándorol, azaz újjászületik,