Egy negyvenezer éves óriás farkas bukkant fel Oroszországban

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Egy negyvenezer éves óriás farkas bukkant fel Oroszországban

A helybéli egy óriás farkas levágott fejére bukkant Oroszországban, amely az azóta elvégzett vizsgálatok szerint több mint negyvenezer évvel ezelőtt élhetett a területen. Az orosz férfi tavaly Tirekhtyakh-folyó partján sétált Yakutiaban, amikor a szörnyű látvány tárult a szeme elé. Az ősi vadállat hatalmas feje. A leletet az állandóan fagyott altalaj kitűnő állapotban őrizte meg. Szőrzettel és a hatalmas agyarakkal együtt.

Kitűnő állapotban őrizte meg a fagyott altalaj

Az ősi leletre Pavel Efimov bukkant rá. Az óriásfarkas fejét átadta a kutatóknak, akik megállapították, hogy a vadállat nagy valószínűséggel több mint 40 ezer évvel ezelőtt, a Pleisztocén korszak végén élhetett. Az elemzések arra is rámutattak, hogy a kifejlett példány életkora kettő és négy év között lehetett, amikor elpusztult.

óriás farkas
A levágott fejre egy helybéli talált a folyó parján sétálvaFORRÁS: THE SIBERIAN TIMES

Az állandóan fagyott altalajnak köszönhetően kitűnő állapotban megőrződött FEJ KÖRÜLBELÜL 40 CENTIMÉTER HOSSZÚ. AMI EGY MODERN KORI FARKAS TESTÉNEK KÖRÜLBELÜL A FELÉT TESZI KI, AMI ÁTLAGOSAN 66 ÉS 86 CENTIMÉTER KÖZÖTT MOZOG. A The Siberian Times szerint ezek az első, ilyen kitűnő állapotban megőrzött, felnőtt farkas maradványok amelyek a Pleisztocén korból származnak.

Mumifikált farkaskölyköket is találtak.

A kutatók már korábban is rábukkantak az ősi óriás farkas – ok maradványaira, de egyik sem volt ilyen jó állapotú, most a most felbukkant óriási példány feje. Nemrég egy mumifikált farkaskölyköt találtak Kanada északi részén, amelyekről a későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy ötvenezer évvel ezelőtt élhettek az amerikai kontinensen.

farkasok
Pleisztocén farkasok rekonstrukciójaFORRÁS: WILLIAM HARRIS

Emellett néhány éve a Szibériában felfedezett, harmincötezer éves farkascsontokból kinyert DNS minták segítségével próbálták meg rekonstruálni a kutyák és a farkasok közötti evolúciós köteléket.A SVÉD TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM KUTATÓI MOST AZ ÚJONNAN FELFEDEZETT FARKASFEJ DNS-ÉT VETIK MÉLYREHATÓ VIZSGÁLAT ALÁ. AZÉRT HOGY ÖSSZEHASONLÍTSÁK AZ EBBŐL SZÁRMAZÓ GENETIKAI INFORMÁCIÓKAT A MODERN FARKASOKÉVAL.A negyvenezer éves, kissé bizarr és ijesztő óriásfarkas feje most egy tokiói kiállítás részét képezi. Ott a gyapjas mamutokkal és más, korabeli állatokkal együtt reprezentálja a korszak élővilágát.

(Origo Tudomány)

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Tatzelwurm

Tatzelwurm – Az Alpok titokzatos állata Az Alpok Európa egyik legnagyobb hegylánca. A magasra nyúló, hólepte  csúcsai és a köztük húzódó mély völgyek impozáns látványt

Nem bizonyított
H.

14 rémisztő történet azoktól akik átélték.

Tizennégy rémisztő sztori, amiről az interneten meséltek. A paranormális jelenségekről nem szívesen beszélünk, mert nem vagyunk biztosak benne, hogy mit láttunk, vagy attól tartunk, hogy