Az izlandi sarki fény egy különös lény alakját vette fel.

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Az izlandi sarki fény egy különös lény alakját vette fel.

Az izlandi sarki fény már önmagában egy gyönyörű látvány. Mitikus teremtmény ragyogott fel Izland egén, ahol a tündöklő sarki fény egy tűzokádó sárkány alakját öltötte. Nem csak a feje a teste, de, a szárnyai is kirajzolódtak az aurora által beragyogott égbolton. A látványos jelenséget egy kínai fotósnak sikerült megörökítenie és csodálatos fotója bekerült a NASA által létrehozott A nap asztronómiai fotója gyűjteménybe is.

Habár valódi repülő sárkányok nem léteznek, Izland felett most mégis megfigyelhető volt egy, az északi fénynek köszönhetően. Felbukkanása azért is meglepő mert alacsony Nap-tevékenység mellett jelent meg. Szokatlanul gyakran figyelhető meg a sarki fény februárban, ahhoz képest, hogy viszonylag nyugodt a Nap felszíne, nem jelentek meg rajta napfoltok – olvasható a NASA képleírásában.

izlandi sarki fény

A sarki fény (az északi féltekén: északi fény vagy aurora borealis, délen aurora australis) egy időleges fényjelenség, mely a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskéknek köszönhetően jön létre. A töltött részecskék túlnyomóan a Napból származnak (napszél), kisebb hányadukat a Naprendszeren kívülről érkezett részecskék teszik ki.

Az izlandi sarki fény.

A látványos jelenség leggyakrabban 100 kilométeres magasságban fordul elő, és leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg. A sarki fény formái változatosak, állandóan változnak, s gyakran függönyre, ívelt szalagokra emlékeztetnek vagy sugaras szerkezetűek. (Forrás: erdekesvilag.hu)

APOD: Dragon Aurora over Iceland (2019 Feb 18)Image Credit & Copyright: Jingyi Zhang & Wang…

Közzétette: Astronomy Picture of the Day (APOD) – 2019. február 17., vasárnap

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek
H.

Tatzelwurm

Tatzelwurm – Az Alpok titokzatos állata Az Alpok Európa egyik legnagyobb hegylánca. A magasra nyúló, hólepte  csúcsai és a köztük húzódó mély völgyek impozáns látványt

Nem bizonyított
H.

14 rémisztő történet azoktól akik átélték.

Tizennégy rémisztő sztori, amiről az interneten meséltek. A paranormális jelenségekről nem szívesen beszélünk, mert nem vagyunk biztosak benne, hogy mit láttunk, vagy attól tartunk, hogy