Titokzatos szobát találtak az Indiai Nemzeti Könyvtárban

Rejtélyes események tárháza

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Titokzatos szobát találtak az Indiai Nemzeti Könyvtárban

A restaurátorok egy hatalmas, titokzatos szobát találtak a 18. században épült kalkuttai Belvedere házban. Falai közt tavalyig az Indiai Nemzeti Könyvtár működött. Bár a helyiségnek egyelőre nem találják a bejáratát, a kutatók mindenképp szeretnék megtudni, hogy mit falazhattak el az épületben.

A Belvedere ház állapota az elmúlt évtizedekben nagyon leromlott. Ezért tavaly 2,2 millió könyvet költöztettek egy hatalmas, újonnan épített könyvtárba, hogy megkezdődhessen a gyarmati korból származó palota rég várt felújítása. A munkálatokat az épület teljes körű felméréséve kezdték, amelynek során a mérnökök a földszinten egy zseniálisan elrejtett, korábban ismeretlen 100 négyzetméteres helyiség nyomait fedezték fel. A szoba minden lehetséges oldalát, plafontól padlóig megvizsgálták, ám bejáratnak nincs nyoma.

A felfedezés óta spekulációk tömkelege látott napvilágot az indiai sajtóban. Egyesek csontvázakat, és kincseket vizionálnak a terembe, míg vannak, akik szerint foglyokat falaztak el ott. A felmérést vezető régész, Tapan Bhattacharya szerint a felújítás addig nem lehet teljes, míg ki nem derítik, hogy mi lehet ebben az elzárt szobában. Ezért hamarosan lyukat fúrhatnak a terem egyik falába. Ehhez azonban a kulturális minisztérium különleges engedélyére lesz szükség, amit eddig még nem kaptak meg.

Indiai Nemzeti Könyvtár

A Belvedere házat Mir Dzsafár építtette az 1760-as években, és sokkal később India első főkormányzójának, Lord Warren Hastings-nek adományozta. A legenda szerint a brit elöljáró 1780-ban az épület földszintjén vívott párbajt Sir Philip Francis-szel. A háznak később több tulajdonosa is volt, míg 1953-ban a korábban Birodalmi néven ismert, akkor már Nemzeti Könyvtárat költöztették oda.

Az épülettel kapcsolatos pletykák is évszázadosak: a sokak szerint kísértetjárta épületben többször kapcsolódnak fel maguktól a fények, és vannak, akik szellemhintókat is láttak a bejáratnál. A hír miszerint titokzatos szobát találtak futótűzként terjedt.
(Forrás: mult-kor.hu)

Kapcsolódó cikkek

Paranormal reality (A megmagyarázhatatlan valóság)
Kovács Roland

Paranormal reality (A megmagyarázhatatlan valóság) 3. rész

A megmagyarázhatatlan valóság című regény harmadik része! Ha még nem olvastad az előző részeket , előbb mindenképp azokkal kezd! Ide kattintva olvashatod el! Paranormal Reality