10 borzalmas szellem a japán mitológiából

Szerkesztette:Agent

A démonok (oni) és a szellemek (yurei) nagyon fontos szerepet játszanak a Japán kultúrában már évezredek óta. A történetek a mai napig a köztudatban vannak. Most a legborzalmasabbakat hoztuk el nektek!

1. Kiyohime
Kiyohime fiatal nő volt, azonban szerelme megvetette. A férfit, Anchinnak hívták, aki egyre ridegebb lett a nővel. Miután észrevette, hogy a férfi elhagyta őt, a folyóba vetette magát, kígyóvá változott, és követte a férfi csónakját. Anchin borzalmasan megrémült, ezért egy templomban keresett menedéket. Később Kiyohine mégis megtalálta, és rátekergőzött, majd tüzes leheletével meggyújtotta, és megölte a férfit.

2. Yuki-Onna
Rengeteg változata van ennek a japán mesének. Yuki-Onna fehér bőrrel rendelkezett, folyamatosan fehér kimonóban járt és hosszú, fekete haja volt. A hóesésben szokott megjelenni, alakjával a havas föld felett lebeg, mint egy szellem. Emberi lelkekkel táplálkozik, akiket úgy öl meg, hogy lefagyasztja őket, majd kiszívja lelküket a szájukon keresztül.

3. Shuten Doji
Shuten Doji egy 25 méternél is nagyobb lény vörös testtel, öt szarvval és 15 szemmel. De nincs mitől félni, hiszen a démon nem bánt. A legenda még a középkorból származik. Raiko és Hosho besomfordált Shuten Doju odújába, hogy kiszabadítsanak pár elrabolt nőt. A démon egy adag emberi hússal kínálta őket, azonban a harcosok mérgezett szakét adtak érte cserébe. Amikor a démon elaludt, a harcosok levágták a fejét, és kiengedték a foglyokat.

4. Yamauba
A Yamaubák szintén a középkorból erednek. Általában öreg nőként képzelik el őket, akiket kivetett a társadalom, így az erdőben kénytelenek élni és emberi hússal táplálkoznak. Az egyik mesében egy Yamauba egy fiatal hölgynek kínál menedéket, aki éppen szülni készül. Természetesen a Yamauba arra készül, hogy megegye a gyermeket, amíg az asszony visszalátogat a faluba. Egyébként nem váltogatósak: megesznek bárkit, aki az útjukba kerül.

5. Uji No Hashihime
Uji No Hashihime azért imádkozott, hogy démonná alakuljon, hogy meg tudja ölni férjét és annak szeretőjét, majd összes rokonát. Hogy ezt elérje 21 napon keresztül fürdött az Uji folyóban, haját 5 szarvba választotta el, testét vörösre festette, majd elindult gyilkos túrájára. A tervezetteken kívül még az is meghalt, aki megpillantotta, hiszen halálra rémültek a látványtól.

6. Tengu
A Tengu egy törpeszerű hegyi goblin, amely szereti megviccelni az embereket. Rengeteg történetben szerepel és igen ördöginek tartják. Elsőként madárszerűnek írták le, később csak hatalmas orral büszkélkedhetett. Sok legenda szerint a Tengu egy bűnös pap volt, akit az erdőbe száműztek.

7. Oiwa
Oiwa egy szamurájjal házasodott össze, azonban a férfi nem szerette őt, ezért meg akarta mérgezni Oiwát. Azonban a méreg nem működött, csak teljesen eltorzította őt. A nő elkeseredésében véletlenül megölte magát egy, majd borzalmasan eltorzult arcának képe tovább kísértette a férfit. Még az új arájának arca helyén is Oiwa arcképe tűnt fel, amely miatt a szamuráj lefejezte az új asszonyt.

8. Démon az Agi hídnál
Ez a történet éppúgy kezdődik, mint bármely klisés horrortörténet. Az önbizalomtól csöpögő férfi azzal hencegett a barátainak, hogy nem fél átkelni az Agi hídon, ahol egy démon kísértett. Ez az oni arról volt híres, hogy képes változtatni az alakját, ezért magányos férfiaknak szép nő képében tűnt fel. Azonban a férfi előtt később átalakult egy hatalmas, zöld szörnnyé, és elkezdte üldözni őt. Képtelen volt elkapni őt, ezért úgy döntött, hogy a fiú öccsére veti ki a hálóját, akinek ez a vesztét okozta.

9. Kuchisake-Onna
Kuchisake-Onna sebészmaszkot viselve riogatja a gyerekeket, akiktől szépsége felől érdeklődik. Hogyha a gyerekek nem találja szépnek, akkor elvágja a torkukat. Állítólag a legjobb válasz, hogyha azt mondod, hogy jól néz ki.

10. Aka Manto
Aka Manto a női mosdóban rejtőzködő démon. Állítólag megkérdezi a betérő hölgyektől, hogy piros vagy kék kabátot szeretnének-e. Hogyha a válasz piros, akkor Aka Manto feltépi a bőrödet, hogy pirosban legyél. Hogyha kék a válasza, akkor viszont megfojt, hogy ténylegesen el is kékülj. Aka Manto elől nincsen menekülési útvonal, hiszen ha mást színt válaszolnál, akkor lerángat a pokolba.

(Bizzarium, MentalFloss)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »