6. kevésbé ismert rejtély

Szerkesztette:Agent

6. Teleportálás

Swami Rama a Himalájában vizsgálta a különleges jógik életét. Egyik könyvében egy jógi szuperképességét taglalja, aki azt állítja, hogy képes teleportálni. Állítólag egy alkalommal kedvenc ételét Londonból egy németországi szállodába teleportálta magának. Állítása szerint egy perc alatt megjelent a jógi által teleportált étel Swami Rama előtt. Sőt, ő maga is megtanult tárgyakat teleportálni. Swami Rama emellett nyugati tudósokat is megtanított arra, hogyan kontrollálják a testüket.

Teleportation: will it ever be a possibility? | Technology | The Guardian

5. Zene által vezérelt eső

A legenda szerint az énekes, Tansen esőt fakasztott a Maghmalhar Raga éneklésével. A furcsa esemény 1982 októberében történt meg Madras városában. Ugyanezt megismételte  Amritavarshini Raga is, a hegedűművész, Kunnakudi Vaidyanath az oldalán. Állítólag ez a kísérlet 15 napos esőt hozott. Hasonló dolgot tapasztaltak 1985 májusában is, amikor is egy jógi kétórás meditációval hozott esőt Bangalore városára.

Rain tapers overnight, but flooding still possible

 

4. Időjárás kontroll

A volt indiai diplomata, Apa Pant 1974-ben publikálta önéletrajzi könyvét, amelyben hosszasan ír az időjárás-manipuláló képességeiről. Ezen tapasztalatait a tibeti utazásai során gyűjtötte. Állítólag különleges képességei nyomán ő maga lett a Dalai Láma egyik hivatalnoka, és meg is kérték, hogy bizonyos mantrákkal és rituálékkal változtassa meg az időjárást.

3. Misztikus üzenet

1882-ben egy brazil hadihajó egyik katonája, Araguari üvegpalackot fogott egy halászhálóval. A palackban üzenetet talált a Sea Hero nevű hajóról, akik azonnali segítséget kérte. Araguari azonnal ki akarta vizsgálta az esetet, és azt találta, hogy a Sea Hero bizony sodródni kezdett. Egy csapatot küldött a hajóra, hogy letartóztassák a felkelőket. A másodtiszt megköszönte a segítséget, de mélységesen megdöbbent, honnan s tudhat a kapitány ilyesmiről. Ő erre csak azt mondta, hogy egy üzenetre válaszolt. A másodtiszt erre bevallotta, hogy sosem küldött senki sem üzenetet. Később kiderült, hogy az üzenet tizenhat évvel korábban íródott.

2. Emberi elem

1985-ben egy különös férfiról tettek jelentést az újságok. A 28 éves Satyaprakash  ugyanis képes volt elektromosságot generálni a testével. A férfi a doktori disszertációját írta, amikor felfedezte a képességét. A férfi állítása szerint nagyon szigorú légzéstechnikával érte el mindezt, amivel képes lett felvillanyozni egy 50 wattos villanykörtét. A férfit nagyon sokat vizsgálták a biofizika témakörében.

DARPA Tries Harvesting Energy From Humans, The Matrix Inevitable | The Mary  Sue

1. A zümmögő ház

Yugin Bin Kovsky nagyon különleges házat birtokol a New York állambeli Rotterdamban, amely folyamatosan zümmögő hangot ad ki. A ház lakóinak ugyan fogalma sincs, hogy mikor is kezdődött a furcsa hang, azonban a lakókban fej és fogfájást idézett elő.
A General Electrics azonnal elkezdte kivizsgálni az ügyet, azonban nem sokra jutottak. Azóta több száz ember látogatta meg a házat, és mindenki állítja, hogy hallják a különös zümmögést.

(Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »