9 kevésbé ismert lény.

Szerkesztette:Agent


Az emberek évszázadokon keresztül meséltek történeteket szörnyetegekről és furcsa, természetfeletti lényekről. Azokban az időkben, az emberek még meg voltak róla győződve, hogy ezek a rémek igaziak, és figyelmeztették egymást, hogy figyeljenek rájuk. Annak ellenére, hogy ezek a félelmetes lények létezése nem bizonyított, még mindig megborzongathatnak bennünket. Bruno Santos, a Portugáliában élő művész szereti illusztrálni is a kevésbé ismert lényeket, most ezeket hoztuk el nektek! 

1. Bubak
Bubak bizony egy olyan lény, ami a cseh folklórban tűnik fel, általában madárijesztőként írják le. Különleges képessége, hogy úgy tud sírni, mint egy újszülött csecsemő, ezzel csalja halálba áldozatait.

 2. La Cegua
Ez a természetfeletti lény a nicaraguai folklórból eredő alakváltó. Általában vonzó, hosszú hajú nők alakját ölti magára, és részeg, hűtlen férfiakat csábít el, mielőtt felfedi igazi arcát: a lókoponyát. Olyan borzalmas szavakat mormol a férfiaknak, hogy azok azonnal megőrülnek tőle.

3. La LloronaLa Llorona (a zokogó nő) egy olyan nő volt, aki öngyilkos lett, miután belefojtotta gyermekeit a mexikói folyóba, mintegy bosszúállásként saját férje ellen. Vándorló lelke minden éjjel sír:  ¡Ay, mis hijos! (“Ó, a gyerekeim!”) A legenda arra figyelmezteti a gyerekeket, hogy ne menjenek ki éjjel, mivel a nő elrabolhatja őket, és beledobja őket a folyóba.

 4. Wendigo
A wendigo félig szörnyeteg lény, amely az amerikai indiánoknál szerepel. A legfőbb oka annak, ha valaki wendigóvá változik, ha kannibálkodott életében.

 5. Rokurokubi
A Rokurokubi japán mitológiai lény, amely teljesen átlagos nőnek néz ki nappal. Éjjelre, amíg a testük alszik, a nyakuk elképesztően hosszúra nyúlik, és szabadon vándorol a fej, más emberek vére után keresve és néha meg is eszi az embereket.

6. Jorōgumo
A japán folklór szerint Jorōgumo egy varázslatos, négyszáz év óriáspók, ami néha gyönyörű nővé változik, és helyes férfiakat csábít el, majd teker be a hálójába, és megeszi őket.

7. Bake-Kujira
A Bake-kujira (“szellembálna”) hatalmas, bálnacsontváz, amelyet furcsa madarak és halak kísérnek. Általában esős éjjeleken tűnnek fel a parton a japán faluk közelében, megijesztve a halászokat, és megátkozva mindenkit, aki észleli őket. A bálna átka éhínséget, járványokat, tűzet és hasonló katasztrófákat hoz a falura, amit megkörnyékez.

 8. ManananggalA Manananggal vámpírszerű mitológiai lény a Fülöp-szigeteken. Félelmetesnek írják le, sokszor nőként, aki le tudja választani a felsőtestét, és kiterjeszteni denevérszárnyait, hogy repüljön éjjelente, és áldozatokat keressen.

9. La Mano PeludaLa Mano Peluda vagy “a szőrös kéz” egy olyan férfihez tartozik, akit meggyilkoltak az inkvizíció idején Mexikóban, majd felvágták és eltemették egy régi indiántemetőben. Csak a keze tért vissza az életbe, amely a sötétben rossz gyerekek után kutat az ágyuk alatt, azt remélve, hogy megragadhatja őket a bokájuknál fogva, és elvigye őket a fene se tudja hova.

 (forrás: BoredPanda,)
(Bizzarium)

 

A cikk forrása gyanús, vagy ismeretlen, esetleg olyan helyről származik, ami sok közösségi portálon tiltólistán van hitelességének megkérdőjelezése miatt. A rejtely.com weboldal nem egy álhír terjesztő oldal. Cikkeinket nem bevételszerzés, vagy megtévesztés miatt posztoljuk! Ha ezt olvasod egy adott cikk alatt, a cikk pont ezért a NEM BIZONYÍTOTT kategóriába esik.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »