9 Legendás vérszívó a föld messzibb tájairól

Szerkesztette:Agent

 Gyönyörű nők, idős asszonyok, szépséges férfiak, akár denevér-, bogár- vagy farkasformában, portyáznak a nagyvilágban hogy egy kis  szürcsölnivaló vért leljenek maguknak. Sötétek, veszélyesek és félelmetesek. Vajon ki ez a 9 élőhalott, akik veszélyt jelentenek Ránk nézve?

1. Pontianak (Indonézia)

A pontianak Indonézia, Malajzia és a Fülöp-szigetek vámpírja, amelyet matianaknak vagy kuntilanaknak is neveznek. A részletek minimálisan, de országonként eltérőek, azonban abban mind egyetértenek, hogy a vámpír (esetleg szellem) mindig egy nő, aki szülés közben halt meg. A pontianak válhat egy halva született csecsemből is, vagy valaki olyanból, akit megtámadott már egy ilyen lény. A szörnyeteg felhasítja az áldozat gyomrát, megeszi a bensőségeit, és persze a vérét is megissza. A pontianakot azzal lehet megfékezni, hogyha szöget ütsz a nyakába, ugyanis ebben az esetben visszaváltozik azzá, aki eredetileg volt. Legalábbis amíg a szög a helyén marad…

2. Gashadokuro (Japán)

A gashadokuro egy óriási csontváz szörnyeteg, amely olyan emberekből formálódik, akiket halálra éheztettek. Általában megpróbálja leharapni az áldozata fejét.

3. Soucouyant (Dominikai Köztársaság)

A soucouyant vámpír főleg a Dominikai Köztársaságban ismeretes, de a Karib-térség más részein is felüti a fejét. A lény nappal egy öreg nő képét veszi magára, azonban éjjelente leveti a bőrét, és egy tűzgömbbé változva utazik mindenfelé. Úgy lesz valakiből soucouyant, hogy még nem halálozott el, és életében alkut kötött az ördöggel. Mint minden tisztes vámpír, ő is az áldozatok vérére feni a fogát. Úgy lehet tőle megszabadulni, hogy megkeressük a bőrét és megsózzuk. Nyugalom, megenni már nem kell. De az se rossz húzás, ha rizst számoltatsz vele, ugyanis a rizs látványától totál K.O. lesz.

4. Gienganger (Norvégia)

A norvég zombi gienganger néven ismeretes, de a dán és svéd kultúrkörben is. Azért tér vissza a sírból, mert még maradt elintézetlen ügye az életében, például meggyilkolták vagy öngyilkos lett. A gienganger nem iszik vért, de így se sokkal szívélyesebb az élőkkel, ugyanis betegségeket terjeszt azzal, hogy megharapja az áldozat arcát.

5. Dearg-due (Írország)

A dearg-due lefordítva vérivót jelent. Az ír démont egy lánytól származtatják, akit egy elrendezett házasságba kényszerítettek, pedig ő egy másik férfit szeretett. Ezért a lány öngyilkos lett, majd kikelt a sírból, hogy megölje apját és férjét. A dearg-due a mai napig férfiakat csábít el, és kiszívja a vérüket.

6. Manananggal (Fülöp-szigetek)

A manananggal egy olyan lény a Fülöp-szigeteken ami mondhatni a pontianak és soucouyant keveréke, legalábbis a tulajdonságaikat tekintve. Ez a vámpír egy idős, de vonzó nő, aki az állapotos nőkre vadászik, és nyelvét használva kiszívja a meg nem született gyerekek vérét. A gyermek ilyenkor deformált arccal születik. Ráadásul a vámpír úgy közlekedik, hogy felső és alsó teste különválik. A teteje vámpírszárnyakkal repked. Ez viszont az élők szerencséje, mert így kilehet őt iktatni. Hogyha megtalálod az alsótestét, – amit jó szokása felelőtlenül elhagyni valahol – akkor érdemes sóval, fokhagymával, esetleg hamvakkal befedni.

7. Adze (Ghana és Togo)

Az adze egy afrikai vámpír, amely szentjánosbogár alakban jelenik meg, de hogyha nyakon csíped, akkor azonnal emberré változik. Viszont ez veszélyes húzás, hiszen ilyenkor nyomban megtámadhat, és megeheti a belső szerveidet. Már eleve bogár formájában is gázos a jelenléte, mert amíg alszol, addig kiszívja a véredet és ráadásul betegségeket is terjeszt. Ám a legjobban fiatal gyerekeket szeret áldozatául ejteni. Nem árt tudnod, hogy azok, akiket elkap, boszorkánnyá vállnak és öröklik a tulajdonságait.

8. Baobhan-Sith (Skócia)

A skót baobhan-sith egy női tündér, aki nappal koporsóban pihen, ámde éjjel az erdőket járja és eltévelyedett férfiak után kutat, hogy felhörpintse a vérüket. Mindig zöld ruhát visel, és általában gyönyörű, ha leszámítjuk állati patáit, amelyet a ruha alatt rejteget. Nem utolsó sorban a Baobhan-sith képes farkassá is változni. A férfiakat megöli, azonban a nőket a maga képére változtatja.

9. Strigoi Mort (Románia)

Románul a strigoi jelentése „vámpír”. A strigoi mortok élőhalottak, amelyek a sírból jönnek elő. A strigoi viu-k pedig élő vámpírok, esetleg boszorkányok. Ha egy ember házasság előtt meghal, esetleg fájdalmas és rossz élete volt, akkor visszatérhet élőhalottként. A betegen született gyermekek folyamatos veszélyben vannak, hogy átváltoznak ilyen szörnyekké. Ezek a szörnyek általában piros hajjal, kék szemmel és két szívvel rendelkeznek. Gyakran állatformában élnek és vért szívnak. Természetesen, mint egy jó romániai vámpír láthatatlanná is tudnak válni, hogy megtámadhassák rokonaikat. Vagy éppen téged…

(Noiportal)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »