A Brassknocker Hill-i fenevad

Szerkesztette:Agent

Brassknocker Hill titokzatos bestiája Angliában, Bath városához közel tűnt fel 1979-ben. Egy szemtanú úgy írta le, mint medveszerű fenevadat hatalmas agyarakkal és szeme körüli fehér gyűrűfolttal.

1979 júliusának közepén egy környéken élő házaspár – Ron és Betty Harper – észrevették, hogy öreg tölgyfájukról hatalmas területen hiányzik a kéreg. Azt is megfigyelték, hogy a helyi állatok – mint a mókusok vagy a madarak – elmenekültek a területről, és valami kóborol a környéken éjjel és nappal.

Bármi is volt ez a lény, különféleképpen jellemezték. Általában óriási csimpánzhoz, gibbonhoz, páviánhoz, nagy pókmajomhoz, makihoz hasonlatosnak vélték, néha medvéhez.

Augusztus végéig több mint ötven fáról szakították le az ágakat. Sokan úgy vélték, a tettes egy idegen nagymacska lehet. Aztán egy férfi – aki nevét nem akarta nyilvánosságra hozni –, egy éjszaka a közeli Monkton Combe területén haladt keresztül egy elhagyatott úton, amikor meglátta a medveszerű lényt. Nagyjából másfél méter hosszú lehetett, szeme körül fehér foltkarikával.

/A Brassknocker Hill festői vidéke/

Egy nyolcvan év körüli helybeli lakos, Frank Green, azt mondta akkoriban, kapta a vadászpuskáját és éjjelenként virrasztott. Saját bevallása szerint nagyon szerette az állatokat, de úgy gondolta, a lény veszélyes lehet, ő pedig nem akart kockáztatni.

Úgy tűnt, a következő nyárra megoldódni látszott a rejtély. Egy rendőr észrevette az erdőben az állítólagos „óriási csimpánzt”. „Biztosak voltunk benne, hogy a rejtélyes lény valami majomféle” – mondta Michael Price felügyelő.

Ám a pletykák a Brassknocker Hill furcsaságairól továbbra is keringtek. Hogy mi lehetett a lény valójában, amit 1979 nyarán láttak, soha nem derült ki.(Csiribusz.blog)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »