A Fehérház kísértetei

Szerkesztette:Agent

A Fehér Ház jól ismert történelmi nevezetesség, ahol sok híres elnök élt. De tudtad, hogy hátborzongató múltja van? Magának az épületnek a története 1800-ig nyúlik vissza, és John Adams óta minden elnök otthona. Nem csoda, hogy léteznek kísértetjárta Fehér Ház-történetek!

Abraham Lincoln szelleme üdvözli a látogatókat

 

Abraham Lincoln a Fehér Ház egyik leggyakoribb kísértete. Észrevették, hogy a különféle helyiségek ablakai mögül nézett ki, és kopogott az ajtókon és a falakon. Szelleme állítólag több alkalommal is megjelent a látogatók előtt.

Egy éjszaka 1942-ben, miközben Wilhelmina holland királynő a Fehér Házban tartózkodott, kopogtattak az ajtaján. Kinyitotta, látta, hogy Lincoln szelleme az, aki hagyományos cilindert viselt, és elájult ijedtében.

Egy másik eset a második világháború idején történt, amikor Winston Churchill a Fehér Házba látogatott. Meztelenül és szivarral a kezében lépett ki a fürdőszobájából, erre ott találta Lincoln szellemét a szobájában a kandalló előtt ülve. Churchill ezt kiáltotta: „Jó estét, elnök úr. Úgy tűnik, hogy hátrányos helyzetben vagyok.” Churchill szerint Lincoln szelleme felnevetett és eltűnt.

Dolley Madison szelleme védi a rózsakertet

 

James Madison elnök felesége, Dolley Madison, az első elnök felesége, aki megtestesíti a First Lady kifejezést, állítólag a Fehér Ház rózsakertjében kísért. A legenda szerint Madison rendkívül szerette a kerteket, és amikor más first lady – nevezetesen Ellen Wilson – megpróbálta megváltoztatni a kertet, szelleme elriasztotta a kertészeket. Egyesek szerint látni, ahogy Madison szelleme mosolyog a bokrok között.

Andrew Jackson szelleme kísért a Rózsa Szobában

 

Andrew Jackson szellemét többször is hallották nevetni a királynő hálószobájában, vagy a Rózsa Szobában. A legelképesztőbb találkozásban azonban Mary Todd Lincolnnak volt része, aki nemcsak Jackson kísérteties nevetését hallotta, de szemtanúja volt a Fehér Ház körül toporgó és káromkodó szellemének is.

“A dolog” megijesztette Taft elnököt

 

1911 volt a ” A dolog”” éve. Ez a beceneve annak a 15 éves fiúnak a szellemének, amely a Taft-kormányzás idején kísértett a Fehér Házban. Véletlenszerűen megjelent az emberek mögött. Taft környezetének minden tagja találkozott a szellemmel – valószínűleg még Taft elnök is, aki megtiltotta az embereknek, hogy a szellemről beszéljenek.

Anne Surratt kísértete gyászolja anyja kivégzését

 

1865-ben Mary Surratt-ot letartóztatták és kivégezték Abraham Lincoln meggyilkolásának tervében betöltött szerepéért. Lánya, Anne azóta is kísért a Fehér Házban. A dolgozók látták és hallották Anne szellemét a Fehér Ház bejárati ajtajánál, és több mint 150 évvel később is anyja szabadon bocsátását követelte.

Kísérteties formája állítólag a lépcsőkön is megjelenik, és feltűnően gyászolja édesanyját minden július 7-én, Mary Surratt kivégzésének évfordulóján.

Ronald Reagan lányát furcsa alak látogatta meg

 

Reagan idejében, Lucky, nevű kutyájuk véletlenszerűen ugatott a semmire. Egy ponton még a hátsó lábaira is felállt, és a mennyezeten egy láthatatlan entitásra ugatott. A legelképesztőbb történet, amelyet Reagan a Fehér Ház vacsoráján elmesélt, így szólt:

“Az elnök [Reagan] nevetve azt mondta: “Családunk egyik tagja [lánya, Maureen] és férje mindig a Lincoln-hálószobában tartózkodnak, amikor a Fehér Házba látogatnak. Valamivel ezelőtt a férj felébredt, és látta, hogy egy átlátszó alak áll a hálószoba ablakánál, és kifelé néz. Aztán megfordult és eltűnt. A felesége egy hónapig kíméletlenül ugratta ezzel. Aztán, amikor nemrég itt voltak, (Maureen) egyik reggel felébredt, és meglátta ugyanazt az alakot ablaknál. Látta rajta keresztül a fákat. Ismét megfordult és eltűnt. “

Abigail Adams szelleme

 

Abigail Adams is First Lady volt, John Adams felesége, az első elnök, aki a Fehér Házban lakott. Az asszony azóta is kísért a birtok Keleti termében. Ezt a helyet jelölte ki a ruhanemű felakasztására. Ezt a gyakorlatot állítólag még mindig rendszeresen visszahozza. A turisták észrevették, hogy szelleme a illatát is érezni a levegőben.

Jenna Bush az 1920-as évekből származó zenét hallott

 

Jenna Bush, George W. Bush elnök lánya azt állította, hogy egy este a Fehér Házban az 1920-as évek zenéjét hallotta a kandallójából. Félelmében a nővére, Barbara szobájába szaladt, de Barbara egyszerűen vállat vont a történet hallatán. Jenna megkérte Barbarát, hogy másnap este a kísértetjárta szobában töltse vele az éjszakát, és akkor mindketten hallották a zenét. Amikor a lányok elmondták a Fehér Házban dolgozóknak a történetet, megerősítették, hogy a titokzatos zene valóban rendszeresen szól.

 

 

(NLC,ranker.com)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »