A fresno-i könnyező fa

Szerkesztette:Roland

Ismerünk könnyező szobrokat, képeket, vallási ereklyéket, azonban könnyező növényekről aligha hallottunk még, ezért furcsa egy könnyező fa.  Létezik egy fa a kaliforniai fresnoban, amelyről a katolikus hívek úgy tartják, hogy Isten könnyei jelennek meg rajta.

A fa, amely valójában egy selyemvirágfa, nagy népszerűségnek kezdett el örvendeni, amikor 2013-ban a helyi pap, egy bizonyos Maria Ybarra arra lett figyelmes, hogy folyadékcseppek jelentek meg rajta.

A pap felfedezése után nem sokkal elkezdett terjedni a síró fa híre és a jelenség felkeltette a helyi sajtó érdeklődését is.

Ybarra tiszteletes szerint ha azt mondjuk a fa előtt, hogy ?Dicsőség Jézusnak?, akkor a fa még több könnyet áraszt.

Egy helyi kertész, John Reelhorn azonban más véleményen volt: ő úgy gondolta, hogy van egy más magyarázat is a jelenség hátterére, ez pedig a fán megjelenő tetvek.

A levéltetvek növények nedvét szokták szívni, amely aztán kiválasztásra kerül a rovar testében  és az mézharmatként  ürül ki. Ez a folyadék összegyűlik, majd csepp formájában leesik a fáról.

selyemvirágfa

A könnyező fa állítását egy etnológus is megerősítette, akit Richard Covelo néven vált ismertté a történetben. A FOX 29-es csatornán adott interjújában elmondta, hogy a selyemvirágfákra jellemzők a levéltetűpopulációk megjelenése amitől a fán lefolyik a nedvesség.

Lehet, hogy ez lenne az igazi magyarázat? A hívők ugyanis valami többet látnak a fában.

A magyarázat ellenére az emberek továbbra is elkezdtek gyűlni és imádkozni. Mindenesetre a pap úgy vélte, hogy akár tudományos, akár vallási nézőpontból közelítjük meg a dolgot, Isten munkájáról kell, hogy szó legyen. A választ talán tudományos kémiai elemzések adhatnák meg, de addig is a fa nem panaszkodhat a hit és szeretet hiányára.

Vajon hogyan nézne ki bolygónk, ha minden fát ugyanígy szeretnénk?
(paranormal.hu)

Olvasd el ezt is!: —-> Hátborzongató dolgot fotózott le, kórházi ágyán.

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »