A Greyfriars Kirkyard Temető veszélyes szelleme.

Szerkesztette:Agent

Edinburgh városának rengeteg látványossága van. De köztük is van, egy még a paranormális jeleségek közt is kiemelkedő hely, a Greyfriars Kirkyard temető, amit 1562-ben hoztak létre. (Nevét, egy kutyáról kapta, aki mindig kijárt a temetőbe 14 éven keresztül, hogy meglátogassa halott gazdáját.) De egy elég visszataszító incidens után a hely egy borzalmas jelenség tanyája lett ,amikor is a “Véres MacKenzie” néven ismert ,életében nagyon kegyetlen ember: Sir George Mackenzie of Rosehaugh nevű férfi szelleme, (1636-1691) jelent meg, majd bosszúszomjas ámokfutásba kezdett.


Az 1600-as évek elején rengeteg polgárháborús foglyot kínzott, és végeztetett ki életében, akik közül minimum 150-en osztoznak vele a temetőn. Ez már magában elég lenne , hogy egy félelmetes kísértetjárta hely legyen, ami igaz is. De az igazi problémák nem is olyan régen kezdődtek. Úgy gondolják, hogy egy 1998-ban történt incidens keltette fel örök álmából, amikor is egy hajléktalan férfi tört be a kriptába, hogy menedéket keressen. A hajléktalan véletlenül elmozdította a maradványait , és sikítozva rohant ki a kriptából. (soha nem látták viszont). A következő nap két nő látogatta meg a mellette álló síremléket. Ők lettek az első áldozatai a kopogószellemnek, aki egyiküket a földre lökte, a másik pedig a nyakán sérült meg.
A dolgok csak rosszabb irányt vettek 2004-ben, amikor két fiatalkorú tört be a kriptába, és levágták Mackenzie maradványainak fejét. A fiúk úgy játszottak a csontokkal, mintha az egy báb lenne, majd focilabdaként bántak a koponyával, később más módon is meggyalázták a testet. Azóta legalább 500 támadásról számoltak be, amit a kopogószellem követett el. Általában ellöki az embereket, esetleg a hajukat húzza, de karmolásokat és zúzódásokat is okozott. Az ezekről készült pár dokumentált felvételt az alábbi képen láthatjátok.

Sajnos nem csak a temető környékén tapasztalták jelenlétét. Közeli házakba is betér, ahol tör- zúz.

Egy másik kísértetjárta helyszín a Radisson Blu Hotel, amely a közelében van annak a helynek, ahol Mackenzie annak idején élt. A lakók tapasztaltak furcsa mozgásokat, hangokat a fürdőből,és a televízió is rendszeresen ki-be kapcsol.

(A közelben lakók életét is megkeseríti.)

A támadások annyira eldurvultak, hogy már két ördögűzést is hajtottak végre a temetőben, de semmi haszna nem volt. Ellenben az érdeklődők csatlakozhatnak szellemtúrára. Ha esetleg erre jártok, betegbiztosítást mindenképp érdemes kötnötök előtte.

(GhostDiaries)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »