A leghíresebb állatkísértetek.

Szerkesztette:Agent

Szellemtörténetek bármiről szólhatnak, így arról is, hogy az elhunyt házikedvencek visszatértek a túlvilágról a gazdájukhoz. Az alábbi históriák ilyen különös történeteket mesélnek el.

A Kék Szellem Kutya: Az USA egyik legrégebbi szellemtörténete az 1700-as évekből származó kék kísértetkutya-legenda, ami arról szól, hogy az egyik éjszaka Charles Thomas Sims italozás közben eldicsekedett azzal, hogy mennyi arany található nála. A férfit ezután megtámadta egy tolvajbanda.

Sims és a hűséges vadászkutyája az utolsó leheletig harcolt, de a tolvajbanda erősebbnek bizonyult, így mind a ketten egy sziklára zuhantak és meghaltak. A tolvajok eltemették a rabolt aranyat, majd amikor visszatértek, egy nagy kék vadászkutyával találták szembe magukat. A tolvajok vezére elmenekült, de hamarosan megbetegedett és meghalt.

Az emberek máig arról beszélnek, hogy a kutya őrzi a gazdája aranyát.

A kék kutyáról elneveztek már éttermet és bárt is.

 

Kísértetjárta kereszteződés, ahol szellemlovak kóborolnak: Az állatokról szóló szellemtörténetek többségében kutyák és macskák szerepelnek, de előfordulnak olyan históriák is, amelyekben háziasított állatok térnek vissza a sírból.

Ilyen szellemtörténet az is, amely szerint a Chicago külvárosában található erdőben istállók és lovaglóutak találhatóak. Állítólag a 95. utca és a Kean forgalmas kereszteződése közelében minimum hét embert és néhány lovat megöltek.

Tucatnyi autós szerint a megjelölt helyen szellemlovakat látni, főleg éjszaka vagy alkonyatkor, ám amikor lassítottak, hogy jobban megnézzék a lovakat, akkor azok hirtelen eltűntek.

Yabba visszatér a gazdával labdázni: Tizenegy nappal a 17. születésnapja előtt pusztult el Yabba. A kutya és gazdája, Maureen elválaszthatatlanok voltak, egészen 2011. augusztus 30-ig, amikor is Maureen éjszaka felébredt, és látta, hogy a legjobb barátja elment.

Később a gyászoló Maureen fényképezés közben hívogatta Yabbát, hátha az egyik fotón megjelenik. A második képen egy kutyára hasonlító alak rajzolódott ki. Ezután Maureen emlékművet állított a kedvencének játékokkal, rózsafüzérrel és egy Jézus-gyertyával.

Maureen minden nap úgy beszélt, mintha Yabba még mindig ott lenne. Az egyik nap kivett egy labdát, és azt mondta, hogy: „Gyere Yabba, itt a labdád, játszunk!”

Erre a labda magától kezdett gurulni, majd ez megismétlődött.

Maureen szerint Yabba szelleme gurította a labdát, amivel azt üzente neki, hogy minden rendben van, és lélekben továbbra is vele maradt.

Wiggie, aki érzékelte az azbesztet túlvilágról: Furcsa dolog történt az óvónőként dolgozó Debra Tadmannal és a macskájával, Wiggie-vel. Miután a cica elpusztult a gazdi felhívta Sharon Callaghant, az állatkommunikátort, hogy próbáljon meg kapcsolatba lépni az elhunyt kedvencével.

Tadman így mesélt a macskája elvesztéséről:

„Wiggie-vel rendkívül erős kapcsolatunk volt. A halálakor úgy éreztem, mintha egy gyermeket vesztettem volna el. Mellettem volt a házasságomnál, a válásnál, a három költözésnél és rengeteg dolgot átéltünk együtt.”

Callaghan fel tudta venni a kapcsolatot a cicával, aki állítólag azt üzente a gazdájának, hogy aggódik a lakása miatt, mert az „mérgező hely”. Úgy egy évvel később Tadman elhatározta, hogy kifesti a lakását. Ekkor talált azbesztet, erősen mérgező penészt a falon és a mennyezeten, valamint alumínium vezetékeket, amelyek tüzet is okozhattak volna.

A nő örökre hálás lesz a macskájának, és máig hihetetlennek találja, hogy ennyire pontos volt a túlvilági üzenet, ugyanis Callaghan nem tudhatott az azbesztről és a penészről.

Kísértetkutyák és egy hátborzongató gyerek kísértik: Christopher Knight azt állította, hogy az éjszaka közepén arra riadt fel, hogy az ágya lábánál két vadászkutya ül, és őt bámulja, majd meglátta, hogy az ajtóban egy kislány áll és nézi. A kutyák és a kislány is néma volt.

Amikor másnap Knight elmesélte, hogy mit látott az este, a panzió tulajdonosa megmutatta neki kanadalló felett lógó képet, amelyen ugyanazok a kutyák szerepeltek, akiket a férfi az ágya mellett látott. Azt senki sem tudja, hogy a dekorációt olyan kutyákról festették-e, akik egykor a házban éltek, vagy sem, de az biztos, hogy a különös jelenség alaposan megrázta Knightot.

Connecticut fekete kutyája: A legenda szerint a connecticuti Craig vár körül csámborog egy kicsi, rövid szőrű, spánielféle fekete kutya, aki a túrázókat és a kastély látogatóit terrorizálja, de nem ad ki hangot.

Állítólag azt öröm éri, aki egyszer találkozik vele. Ha valaki kétszer találkozik vele, akkor bánat fogja érni, míg az, aki háromszor találkozik a fekete kutyával, meghal. Sokan hibáztatják a fekete kutyát a különféle halálesetek miatt, amelyek az 1800-as évekig nyúlnak vissza.

(noiportal.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »