A macskák misztériuma

Szerkesztette:Agent

A macskákat mindig is különleges képességekkel ruházták fel, nem véletlenül a társállataik a boszorkányoknak is a legendákban. Már az ókori egyiptomiak is isteni energiával ruházták fel őket, különösen Bastetet, a macskafejű istennőt. A skandináv mitológia arra utal, hogy a norvég erdei macska talán egy inkognitóban lévő tündér vagy kobold – ha a szemükbe nézünk, kiderül az igazság!

Egy régi angol mese szerint az esküvői ajándékként bemutatott fekete macskák szerencsét hoznak, a skót és ír folklórban egy sötét cica, aki a vidéken kutat, lopni való lelkeket keres. De nem kell ennyire messzire menni, Magyarországon is rosszat jelent, ha egy fekete macska átmegy előttünk az úton.

Ennyi mítosz után nem meglepő, hogy vannak, akik úgy tartják, hogy a macskák látják a szellemeket. A gyenge fényben a látásuk sokkal jobb, mint a miénk. Az alkonyat és a hajnal között ezeknek a vadászoknak gyenge fényben vagy szinte fény nélkül kell látniuk, hogy elkapják zsákmányukat. A retinájuk mögött található egy szövetréteg, amely összegyűjti a fényt, majd visszaveri azt, lényegében fényt generálva a szemükben, amikor nincs.

 

De más különleges tulajdonságaik is vannak. Körülbelül 1,5 oktávval magasabb hangokat is meghallanak, mint mi. Szagérzékelésük 9-16-szor erősebb, emellett van egy másodlagos szaggyűjtő szervük, ami lehetővé teszi számukra, hogy olyan dolgokat is kiszagoljanak, amiket mi nem tudnánk. Akkor használják, amikor a szájuk részben nyitva van, és a felső ajkuk felfelé görbül. A bajszuk pedig érzékeli a hőmérséklet és a légáramlás változásait.

Egyes elméletek szerint a macskák az ultraibolya tartományban is látnak.

Ha van macskád, akkor biztosan észrevetted már, hogy néha meredten néznek egy pontot a falon, vagy bárhol máshol, ahol látszólag nincs semmi. Ilyenkor egyesek szerint valami olyasmit érzékelnek, ami túlmutat a mi világunk határain. A szuper érzékszerveikkel paranormális jelenségeket is tudnak érzékelni.

Néhány gazdi arról is beszámolt, hogy a macskáik érzékelték, ha valaki eltávozott. Például a halott kedvenc székét nézték, vagy egy falat, ahol korábban a képe lógott. De egy kutatás azt is kimutatta már, hogy a macskák képesek gyászolni, de biztosan nem lehet megerősíteni, hogy látják-e a szellemeket vagy sem.

(promotions)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »